El Cadí s’enganxa a la Copa

Aconsegueix una gran victòria a la pista de l’Araski, que iguala a la taula, i encara tindrà opcions de classificar-se en l’última jornada || Gran triomf coral liderat per Ramirez i Yurena Díaz

Georgina Bahí, en pugna amb la nord-americana Forster, la millor jugadora del conjunt vitorià.RAFA GUTIERREZ /EL CORREO

El Cadí la Seu va aconseguir ahir una gran victòria a la pista de l’Araski (65-77), la segona consecutiva, que li permetrà arribar a l’última jornada de la primera volta amb opcions de classificar-se per a la Copa de la Reina, un objectiu amb què ja no comptaven les urgellenques, ahir liderades per Caitlyn Ramirez i Yurena Díaz.

El Cadí no va començar gens bé, excessivament precipitat en atac i concedint ràpides transicions de les vitorianes, que van tenir en l’holandesa Van den Adel el millor baluard ofensiu. El 6-2 inicial va fer despertar les urgellenques i un parcial de 3-7, amb Yurena al comandament de les operacions –cinc punts consecutius–, va equilibrar el matx. El joc del Cadí va millorar. Va tancar millor el rebot, va elevar la intensitat defensiva i va buscar millors alternatives en atac. Tot plegat va fer que l’equip de Bernat Canut es posés al davant superat l’equador del primer quart (12-13), diferència que s’incrementaria fins al 16-19 amb el qual es va arribar al final del període.

En el segon assalt, el Cadí encara va millorar les seues prestacions. Va apretar més en defensa i va carregar el seu joc en posicions interiors, on Lo i sobretot Richards van guanyar la partida a les seues defensores. Això es va traduir ràpidament en el marcador, que en cada atac reflectia un màxim avantatge fins als nou amb els quals es va arribar al descans (25-34).

A la tornada dels vestidors, el Cadí pràcticament va trencar el partit, i ho va fer des de la línia de 6,75, des d’on havia fallat els deu llançaments que havia intentat a la primera meitat. En la segona, en canvi, tot va canviar i Montoliu primer i Kraker després van situar l’avantatge en els 15 punts (25-40).

Un altre triple de la barcelonina en l’equador del tercer període va elevar la màxima renda fins als 16 punts (29-45), moment en el qual el joc del Cadí, excels en defensa i letal en atac, es va curtcircuitar.

L’Araski va reaccionar de la mà de Forster i un parcial de 8-0 el va posar novament en el duel (37-45), per bé que una cistella de Vilaró va apaivagar els ànims al final del quart.

En l’últim assalt, les vitorianes no van defallir i van prosseguir amb la remuntada, però van topar amb una omnipresent Ramirez. Va firmar onze dels seus 16 punts en aquest quart, la majoria claus per trencar la progressió local, especialment un 2+1 faltant mig minut per a la conclusió del partit que certificava una gran victòria. És la sisena a la Lliga, que encara li atorga opcions de jugar la Copa, el seu primer gran objectiu de la temporada.

El tècnic urgellenc va voler destacar Caitlyn Ramirez. “Ha començat cometent moltes faltes i en el descans li he dit que hauria de sortir i assumir la responsabilitat, i ha estat fantàstica i no era gens fàcil”, va apuntar Canut.

Sobre les opcions d’anar a la Copa, va assenyalar que “ho teníem una mica oblidat, però mentre tinguem opcions lluitarem”.

“Hem fet un partit molt seriós i sense perdre mai el nord”El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, era ahir un home feliç, no només per la victòria, important al donar més moral al seu equip, sinó també pel rendiment de totes les seues jugadores en bloc. “Hem fet un partit molt seriós, donant continuïtat al que ja vam fer davant de l’Uni Ferrol, sense perdre mai el nord. Al vestidor els he dit que no necessitàvem fer el millor partit per guanyar, sinó 40 minuts de bon treball. Aquí hi ha hagut la clau”, va afirmar.