CICLISME VOLTA A CATALUNYA

Valverde, líder a Aran

El corredor del Movistar Team conserva el mallot en una etapa amb final a Vielha que guanya el colombià Pantano || L’etapa d’avui acaba a Torrefarrera

Jarlinson Pantano aixeca el braç al creuar guanyador la meta de Vielha, amb el grup molt a prop.CONSELH GENERAU D’ARAN

Alejandro Valverde (Movistar Team) va mantenir el liderat després de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que ahir va entrar a les comarques de Lleida i que va finalitzar a Vielha. A la capital aranesa, el colombià Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) va obtenir el premi de la victòria fent bona l’escapada del dia. La carrera discorre avui íntegrament per les carreteres lleidatanes, amb sortida a Vielha i arribada a Torrefarrera (vegeu el desglossament).

En la jornada més llarga de la ronda, de 212,9 quilòmetres, Pantano va superar a la línia de meta el noruec Vergard Stake Laengen (UAE-Team Emirates), l’altre supervivent de la fuga de la jornada, després d’arriscar-se amb un veloç descens a meta, on va celebrar el triomf amb un avantatge de 14 segons sobre el gran grup.

Dotze corredors van protagonitzar una escapada, entre ells el guanyador de la jornada

A falta de dos etapes perquè la 98a edició de la Volta arribi a la fi, el líder de la carrera, Alejandro Valverde, té 16 segons d’avantatge respecte al colombià Egan Bernal (Team Sky), que ahir va retallar tres segons després de ser el més ràpid en un esprint intermedi. El també colombià Nairo Quinta (Movistar Team) segueix tercer a 26 segons del líder.

Feia 25 anys que la ronda catalana no acabava a Vielha. No era una etapa perquè els favorits marquessin grans diferències, però sí per endurir la carrera, el ritme de la qual va ser diabòlic. L’ascensió al port del Cantó, de categoria especial, va ser el colós del dia, encara que molt allunyat, això sí, de Vielha (a 126 quilòmetres).

Dotze corredors van protagonitzar l’escapada, entre ells Pantano, acompanyat pel seu company d’equip Laurent Didier, Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) i Jordi Simon (BH Burgos) i Antonio Molina (Caja Rural), cap d’ells amb opcions en la general. La màxima diferència va ser d’uns quatre minuts, amb el pilot treballant fort per atrapar-los. Pantano, gràcies a l’esforç de Didier, i Laengen van ser els únics supervivents de la fuga. Després de passar el túnel junts, es van jugar el triomf en el descens. Va guanyar el colombià amb el grup només a 10 segons i Valverde va conservar el liderat.

L’alcalde, Jordi Latorre, destacava la importància d’acollir l’arribada de la carrera per a Torrefarrera. “Gràcies a la projecció pública de la Volta, el nostre municipi i en especial el Parc Empresarial, tindran una gran oportunitat per donar-se a conèixer”, per afegir que “aquest esdeveniment ciclista serà molt ben acollit per tots els veïns i veïnes, ja que a Torrefarrera gaudim d’un teixit d’entitats esportives molt dinàmic que s’implica i gaudeix de tots els esdeveniments que s’organitzen a la localitat”.

Circuit per a nens a Torrefarrera per la Volta Torrefarrera serà l’escenari avui de l’arribada de la sisena i penúltima etapa de la Volta. Per aquesta raó, des de les 11.00 i fins a les 13.30, els nens i nenes podran disfrutar d’un circuit de Crazy Cars, on conduiran cotxes elèctrics. L’arribada de la carrera està prevista a partir de les 16.00 al Parc Empresarial de Torrefarrera.