EL MILLOREL PITJOR

Triomf treballat

El Força Lleida suma a Càceres la tercera victòria, la segona consecutiva lluny del Barris Nord || Fins a l’últim quart no va poder solucionar un partit que se li va complicar

Quintela i Turner pressionen Nikola Rakosevic.

Quintela i Turner pressionen Nikola Rakosevic.EL PERIÓDICO EXTREMADURA

El Força Lleida es va rescabalar de la derrota contra el Bilbao guanyant ahir a la pista del Càceres (58-69). Va sumar la tercera victòria de la temporada, la segona consecutiva fora del Barris Nord, i va demostrar que és a anys llum d’un rival com el Càceres, que va anar de més a menys. Tanmateix, l’equip lleidatà va haver de suar fins a l’última gota per tombar un contrincant que en cap moment no es va rendir.

Inici de tempteig i de massa concessions defensives. Va ser un intercanvi de cops del qual va sortir guanyant en principi el Força Lleida, amb Massine Fall jugant amb una màscara que li donava molts problemes de visió. El 6-10 va ser la màxima renda dels lleidatans en aquest primer acte, just després d’una cistella d’un Kyei que va haver d’anar-se’n a la banqueta amb la seua segona falta. Serna va començar a donar entrada a la segona unitat i els extremenys van passar a dominar, situant-se tres a dalt al marcador amb una cistella de Serrano (17-14). No hi havia un clar dominador, però sí un jugador clau. Fall, malgrat les seues dificultats de visió, va donar aire al Força Lleida i una cistella sobre la botzina de Chapela va tornar la igualtat al marcador (21-21). Defensivament, l’equip lleidatà, ahir de taronja, havia de millorar molt per endur-se alguna cosa positiva del Multiusos.

El senegalès va reaparèixer després de la lesió al nas. Ho va fer amb una protecció i va estar genial

Un triple de Stutz va obrir el segon parcial i Chapela va posar el 21-26. Semblava que començava el recital lleidatà, malgrat que Feliu va haver de retirar-se per molèsties a l’espatlla dreta. Van ser moments en què es va veure una millor versió del Força Lleida, que va arribar a manar per 6 punts (27-33). Bohigas va respondre amb el primer temps del partit. Ho va pagar l’equip de Serna, ja que va encaixar un parcial de 7-0 (34-33) amb un triple de Parejo inclòs, i el tècnic va haver de parar el matx a falta d’1:20 per al descans. Quintela, una mica desencertat durant tot el duel, es va despertar per tornar l’avantatge als lleidatans i provocar una nova aturada de Bohigas a 23 segons del descans i 34-37 al marcador. A la represa, Turner li va pispar la cartera a un Corrales trasbalsat (típic del base de Càceres) i el nord-americà va anotar el 34-39, amb el qual es va arribar al descans. Partit deslluït en el qual calia treballar cada atac per treure avantatge.

Una cistella de Mbaye va obrir el tercer quart per renovar la màxima diferència (34-41). Però el Càceres va saber aprofitar els errors lleidatans per mantenir-se dins del partit. Era el moment de trencar-lo i semblava que no hi havia manera. Tanmateix, Turner va liderar una petita escomesa que va situar el 38-47 i va obligar Bohigas a parar la sagnia. Com ja va ocórrer a la primera meitat, al tècnic local li va funcionar a la perfecció, ja que el seu equip va aconseguir firmar un parcial de 8-0 amb el qual no va deixar escapar els lleidatans. De nou s’esfumava l’ocasió de sentenciar. Un triple de Sierra va acabar amb el moment de desencert i Djuran li va donar continuïtat, però Corrales va ajustar de nou el marcador abans d’assolir el final del tercer quart (50-53). Tocava batallar per a la victòria.

Els primers compassos de l’últim assalt van ser un autèntic caos. Cap dels dos equips aconseguia anotar. Només Chapela va aconseguir un triple per posar el Lleida amb el 50-56, però Bohigas va haver de demanar temps a falta de 5:51 perquè l’equip seguia a zero. Tot i que va anotar Chol, Quintela i Fall van respondre. Semblava que el partit s’estava decantat amb el 52-60 a falta de 2:54. Però res més lluny de la realitat. Parcial de 5-0, amb triple de Corrales, i temps de Serna a falta de 2 minuts (57-60). Kyei va fer el triple que tant buscava, Rakocevic va fallar un dels seus dos tirs lliures i Quintela va segellar la tercera victòria amb un triple a falta de 26 segons per acabar (58-66). El Multiusos era un funeral, després d’haver-la pagat amb els àrbitres durant tot el partit, però la victòria lleidatana va ser més que justa (58-69). Un triomf que va tancar el gallec Quintela amb un altre triple.