BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça exhibeix múscul

Els blaugranes acaben amb la mala ratxa a la pista de l’Estudiantes i sumen el vuitè triomf a la Lliga ACB || El partit va quedar sentenciat al descans

Omar Cook i Alessandro Gentile intenten prendre la pilota al blaugrana Víctor Claver.EFE

El Barça va posar fi a la mala ratxa a la pista de l’Estudiantes, on acumulava cinc derrotes en sis temporades, i va sumar un convincent triomf (84-101). L’encert de Tomic, Singleton i Heurtel va ser clau per sumar el vuitè triomf.

Jankovic va monopolitzar de sortida l’atac col·legial i van respondre immediatament Tomic i Singleton, que van equilibrar el marcador als 5 minuts (13-13). Els atacs s’imposaven a les defenses, la qual cosa es va traduir en un bàsquet vistós amb intercanvi de cops fins que, a poc a poc, els locals es van anar embussant (19-26). El clot col·legial es va anar aguditzant a la represa, la qual cosa no va aprofitar d’inici el Barça per escapar-se.

Encara que van tardar tres minuts a sumar la primera cistella en joc, els homes de Berrocal es mantenien en el xoc amb jugades aïllades de Gentile i Brizuela (25-31). Fins que va arribar l’enlairament definitiu dels de Pesic. Jugada a jugada, van anar apagant les il·lusions d’un Estudiantes trasbalsat.Un parcial de 0-10 rematat amb els triples de Claver i Oriola va acabar de trencar el matx. Van arribar llavors cinc minuts fatídics per als interessos estudiantils i un 5-18 en contra va deixar el partit resolt al descans (30-51).

L’Estudiantes va seguir negat i mancat de referents, de forma que la bretxa es va mantenir. El Barça, amb el triomf a les mans, va deixar la diferència en 17 punts de cara als 10 minuts finals (55-72). Els madrilenys ho intentaven tot i Heurtel es va encarregar d’apagar la temptativa de rebel·lió amb dos triples i 11 punts en l’últim acte que ja no van tenir resposta per part d’un oponent tan voluntariós com desencertat que es va quedar, amb dos únics triomfs, en el fons de la taula.