ATLETISME CARRERES POPULARS

Balaguer obre el 17 de febrer el circuit Mitges de Ponent, que agrupa també les proves de Tàrrega, Mollerussa i Lleida || Més de 2.000 corredors en total

La cinquena edició del circuit Mitges de Ponent va ser presentada ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

La cinquena edició del circuit Mitges de Ponent, que agrupa quatre mitges maratons distribuïdes per les comarques de Lleida, tornarà a arrancar el 17 de febrer a Balaguer –en la que serà la 31 edició d’aquesta prova a la capital de la Noguera–, continuarà el 5 de maig amb la mitja marató de Tàrrega i es completarà amb les carreres de Mollerussa (20 d’octubre) i Lleida (17 de novembre).

El circuit Mitges de Ponent va ser presentat ahir a la Diputació amb l’assistència del diputat provincial Paco Cerdà i representants del club organitzador de cada carrera (Josep Maria Marqués, del CE Runner’s Balaguer; Ricard Mir, del 100x100 Fondistes de Tàrrega; Fran Carrillo, de l’AAXafatolls de Mollerussa; i Iván Espílez, de l’AE Ekke de Lleida). També hi va assistir Eduard Aixàs, representant d’Iter5, l’empresa que gestiona aquest circuit de proves.

La bona salut de les carreres populars a Lleida i, en concret, en aquest circuit Mitges de Ponent es reflecteix en les altes xifres de participació any rere any. Només comptant els corredors que van arribar a meta el 2018, tractant-se de curses ja amb una certa exigència al ser de 21 km, van ser 2.141 entre les quatre proves, dels quals els 1.831 van ser homes i 310, dones. Josep Maria Marqués (CE Runner’s Balaguer) va explicar que la iniciativa d’aglutinar les quatre mitges maratons va nàixer el 2015 “amb l’objectiu de potenciar aquesta modalitat i unir forces els clubs organitzadors”. El resultat ha sigut un circuit que està plenament consolidat, tal com va destacar Iván Espílez (AE Ekke), que va reconèixer que, malgrat que aquestes mitges maratons “estan funcionant bé”, veu molt complicat que hi hagi una marató a Lleida per raons organitzatives i econòmiques.

D’altra banda, aquest divendres a la Llotja tindrà lloc l’entrega de premis de la passada edició, que va tenir com a campions Anna Artal i Jordi Trepat.