L’EFAC va perdre l’oportunitat de retallar distàncies als rivals directes de la zona alta de la taula.NICOLÁS ARLANZÓN

Important entrepussada d’un desconcertant EFAC Almacelles que, després de nou partits sense perdre i de jugar a un gran nivell davant de rivals com Mollerussa i Lleida Esportiu, va patir una dolorosa derrota contra l’Igualada (0-2). Després d’una fluixa primera part, l’equip del Segrià va veure com el seu rival deixava el duel sentenciat amb dos gols en els primers 45 minuts.

L’EFAC es va veure superat per complet durant la primera meitat. I és que els de Paco Márquez no van ser capaços de canalitzar la pressió per aconseguir el triomf després de saber els empats firmats pels seus rivals directes. L’Igualada, per la seua part, molt més segur en el domini de la pilota, va mostrar més intensitat a partir d’una forta pressió que va asfixiar els jugadors de l’EFAC. El primer gol va arribar al minut 27 després d’una rematada de Simón en un u contra u amb Chiné. Tampoc va poder fer res el meta local en la jugada del 0-2. Just després es va arribar al final d’una primera meitat en la qual l’EFAC va ser incapaç de generar perill sobre la porteria rival.

A la represa, els d’Almacelles van canviar de plantejament i van sortir a la recerca del gol matiner per retallar distàncies. Però el mur defensiu de l’Igualada va aguantar totes les envestides lleidatanes i impedien la diana local. Els de l’Anoia van optar per tancar-se en la seua àrea esperant les arribades de l’EFAC per, quan recuperessin la pilota, sortir a la contra a la recerca del gol que sentenciés l’encontre. Si bé els contraatacs de l’Igualada no van complir el seu objectiu, sí que van aconseguir ferir un EFAC trencat físicament. Malgrat el desgast, els locals no van deixar d’intentar-ho, i van arribar a tenir diverses opcions per retallar distàncies en els últims minuts de partit. Però finalment, la pilota no va entrar i l’encontre va arribar al final amb el 0-2 per a l’Igualada.

Després d’aquest empat, l’EFAC es manté a la tercera posició a set punts del líder, el Manresa. El pròxim matx es disputarà al sempre complicat camp del Gavà, rival que l’EFAC va vèncer a la primera volta per un ajustat 2-1.

“Físicament no estem bé i s’ha notat”

El tècnic de l’EFAC, Paco Márquez, va admetre la superioritat del rival després del partit. “Han estat superiors a nosaltres, a la primera part ens han passat per sobre”, va comentar. A més, Márquez també va parlar sobre la necessitat de sumar en aquesta jornada, al conèixer els resultats dels seus rivals directes, i va indicar que “era una setmana important per sumar però no passa res, queden més jornades i segur que millorarem”. Sobre els possibles motius de la derrota, el tècnic de l’EFAC va acusar, sobretot, la baixa forma dels jugadors. “Sense que serveixi d’excusa, portem entrenant-se nou dies amb aquesta plantilla i ens hem trobat uns jugadors trencats físicament i quan jugues contra un rival que està bé, es nota.”