Messi firma un nou recital

Espectacular ‘hat-trick’ del blaugrana i assistència a Luis Suárez en el quart gol per doblegar un Sevilla que va anar de més a menys || L’entrada de Dembélé i Sergi Roberto en el descans, clau per a la reacció de l’equip de Valverde

Leo Messi, capità dels blaugranes i autor de tres dels quatre gols davant del Sevilla, prova de driblar el defensa local Simon Kjaer.EFE

Messi, amb tres gols i una assistència a Luis Suárez, va brillar amb llum pròpia en el triomf del Barcelona (2-4) al camp del Sevilla, consolidant els blaugranes en el liderat per arribar amb moral al clàssic de dimecres al Bernabéu.

Els dos conjunts van sortir amb tot. Ernesto Valverde, malgrat la proximitat del clàssic de Copa, no va reservar ningú i va alinear Umtiti, que reapareixia després la lesió substituint el seu compatriota Clément Lenglet. També va situar Arturo Vidal al centre reemplaçant Sergi Roberto i Coutinho en lloc de Dembélé. El tècnic local, Pablo

Machín

, va sorprendre amb Wober al carril esquerrà i Rog, després del seu debut testimonial en el triomf davant la Lazio, al costat de Banega, que tornava després de la sanció, amb Ben Yedder, el seu màxim golejador, com a únic punta. El Sevilla va començar amb urpes, sense deixar-se impressionar pel potencial blaugrana, en una primera meitat molt moguda i sense un dominador clar. Però la major intensitat dels andalusos, molt més endollats que un Barça contemplatiu, i el seu encert davant del gol els van concedir aviat recompensa. Amb els dos conjunts abocats a buscar la victòria, encara que sense ocasions de perill realistes, el Sevilla va ser molt més efectiu i més ambiciós, amb una pressió alta que va complicar molt al Barcelona, i que li va donar els seus fruits als 22 minuts amb l’1-0 de Jesús Navas, després d’una contra de Promes i Ben Yedder. El quadre blaugrana no va acusar gaire el cop. Va reaccionar, perquè a més mai va perdre la cara al partit, i quatre minuts després va replicar per mitjà del seu astre, Messi, que, molt precís, va empalmar una passada de Rakitic des de la dreta, la qual cosa no va ocultar el futbol espès i sense gaire profunditat dels blaugranes. Els sevillistes no es van descompondre malgrat l’1-1, van continuar tenint fe i van anar a totes en cada pilota. Aquesta circumstància va ser clau perquè els locals se n’anessin al descans amb lleuger avantatge gràcies al segon gol de Mercado, als 42 minuts, després d’aprofitar una passada de Sarabia, en un error en la sortida de Ter Stegen.

A la represa, el Barcelona va haver de fer un pas endavant. Valverde va donar entrada al camp a Sergi Roberto per Semedo i a Dembélé per un desapercebut Arturo Vidal. El tècnic blaugrana va tocar la tecla precisa, ja que el seu equip, molt més dominador en aquests compassos, va superar amb claredat un Sevilla llastat per les lesions de Mercado i Wober, substituïts per Franco Vázquez i Amadou. Els sevillans amb prou feines van arribar amb claredat a l’àrea blaugrana, al contrari que el Barça, que, liderats per un majestuós Messi, van ser els que van disposar d’opcions de gol. Van avisar primer Dembélé i Luis Suárez, fins que Messi va marcar el 2-2 al 67. El davanter del Barça, l’autèntic líder del seu equip, es va desmarcar dins de l’àrea per batre Vaclík a passada de Dembélé. Però allà no es va quedar l’exhibició de Messi, que, amb una altra fuetada, va posar per primera vegada el seu equip davant en el 85, al recollir una rematada de Carles Aleñá dins de l’àrea i marcar amb una subtil vaselina. Sens dubte, Messi va ser el més llest del partit i, a més, en el temps de prolongació, va assistir Luis Suárez perquè arrodonís la victòria amb el 2-4 davant d’un Sevilla que va donar la cara, però que es va anar diluint en el segon temps i va perdre el seu lloc de Champions.

“Era important mantenir les distàncies, però queda molt” Leo Messi va negar després de la victòria que mitja Lliga estigui assegurada, perquè “queda molt, però era important guanyar aquí per mantenir les distàncies. Ens en anem contents perquè és un gran triomf. Guanyar aquí costa, no és fàcil. La cosa s’ha posat difícil, però ens hem sobreposat per tirar endavant un partit molt difícil. La punteria és una qüestió de ratxes. Quan el joc flueix, les ocasions arriben soles”, va afegir l’autor de tres dels quatre gols dels blaugranes. Per a Messi, “tot és important” davant de la recta final de la temporada, en la qual el jugador blaugrana no està disposat “a tirar cap competició”, de manera que va anunciar que “el partit de Copa” de dimecres contra el Reial Madrid “serà dur” i que el seu equip “anirà a intentar guanyar, com sempre.”