Un jugador de l’EFAC controla la pilota davant d’un defensor rival.

Un jugador de l’EFAC controla la pilota davant d’un defensor rival.NICOLÁS ARLANZÓN

Ajustada derrota de l’EFAC Almacelles en la visita al Vista Alegre (2-1), en un partit en què es veien les cares dos equips de la zona mitjana de la taula. Els de Castelldefels van imposar la necessitat de punts i van acabar emportant-se el duel malgrat que l’EFAC aconseguís empatar l’1-0 inicial.

Els lleidatans van demostrar que el seu objectiu era sortir victoriosos de Can Vinader i, amb el control de la pilota, van ser l’equip que més futbol va proposar durant la primera meitat. El domini del joc va permetre a l’EFAC crear ocasions de perill a l’àrea local però la seua incapacitat per transformar els xuts en gol els va impedir avançar-se en el marcador. El que sí que va aprofitar les seues escasses ocasions va ser el Vista Alegre, que al minut 27 va aconseguir posar-se davant gràcies a un míssil llançat per Faura des de fora de l’àrea, que el porter de l’EFAC no va ser capaç d’aturar. Malgrat l’1-0, l’EFAC no es va ensorrar i va tenir l’empat al minut 33 fins i tot en dos ocasions. Primer va ser Litwin amb un llançament escorat, que va acabar rebutjant el porter, i després la va tenir Òscar Canadell, al rebre una assistència de Monfort, però tampoc va poder batre el porter local i es va arribar al descans amb l’1-0 per al Vista Alegre.

La segona meitat va començar, de nou, amb un EFAC dominador, almenys durant els primers compassos. Això va permetre als roig-i-negres tornar la igualada al lluminós gràcies a un tret de Simó que no va poder aturar el porter local (1-1).

Però l’alegria de l’empat va durar poc, ja que tan sols sis minuts més tard, el Vista Alegre va firmar el 2-1 en l’enèsima ocasió que l’EFAC rep per la banda esquerra, molt minvada per les amonestacions. El marcador no tornaria a moure’s malgrat els constants intents dels jugadors d’Almacelles. Durant els últims minuts, l’EFAC va intentar treure partit de la seua superioritat física per penjar pilotes, però cap dels xuts va acabar sent fructífer. Es va arribar al final de l’encontre amb un marcador de 2-1.

Es tracta d’un nou cop per a l’EFAC, que es manté a la zona mitjana i que ja espera el pròxim derbi contra el Tàrrega.

“L’empat hauria sigut un resultat més just”

Després del partit, Joan Velasco va mostrar satisfacció amb el treball de l’equip malgrat la derrota. “La primera part ha estat totalment nostra, hem controlat el partit i han aconseguir marcar quan millor estàvem”, va comentar Velasco. “Al final ells han sentenciat amb un bon contraatac”, va afegir. A més, Velasco també va voler posar èmfasi en l’actitud dels seus jugadors, tenint en compte la situació de dificultats per les quals passa l’entitat, i va assenyalar que “s’ha de destacar l’actitud i la implicació de tots els jugadors. Amb la situació actual del club i amb els deures fets, quan trepitgen la gespa es posen la roba de treballar i ho donen tot. I davant d’això només puc felicitar-los i donar-los les gràcies”. Per acabar, Velasco va assenyalar que ja estan centrats a preparar el pròxim partit contra el Tàrrega.