AUTOMOBILISME GRAN PREMI DE MÒNACO

Hamilton, més líder

Aguanta el setge de Verstappen i suma un sofert triomf a Mònaco, dedicat a Niki Lauda || Carlos Sainz és sisè i puja al setè lloc al Mundial

Lewis Hamilton va portar un casc roig com a homenatge al difunt Niki Lauda.

Lewis Hamilton va portar un casc roig com a homenatge al difunt Niki Lauda.EFE

Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi de Mònaco, sisena prova del Mundial de Fórmula 1. Amb aquesta tercera victòria al Principat, el vigent campió del Mundial es va refermar al capdavant de la general, després de resistir a les últimes voltes el setge de Max Verstappen (Red Bull), que va acabar segon però que va patir una penalització de cinc segons que el van condemnar al quart lloc. D’aquest fet se’n van beneficiar Sebastian Vettel (Ferrari), que va pujar al segon calaix, i Valtteri Bottas (Mercedes), que sortia segon i va haver de conformar-se amb la tercera posició. “Ha estat la cursa més dura. He lluitat amb l’esperit de Niki. He intentat que se sentís orgullós, tots el trobem a faltar”, va dir Hamilton tot just baixar del monoplaça, dedicant la victòria a l’excampió mundial. Després d’un sentit homenatge a Niki Lauda, els pilots van agafar lloc a la graella sota amenaça de pluja. Els Mercedes no van tenir problemes per mantenir les dos primeres places, encara que Verstappen va provar de buscar el forat per avançar, sense èxit, Bottas. Les males notícies van arribar de nou al box de Ferrari i amb el mateix protagonista que dissabte: Leclerc. El monegasc va veure interrompuda la remuntada després d’un toc amb Hulkenberg, que va provocar que punxés la roda posterior dreta i importants desperfectes en el fons pla que el van obligar a abandonar a la volta 19.

L’aparició del safety car va motivar el principal canvi a la part alta. Verstappen es va endur el duel a boxs per canviar pneumàtics davant de Bottas, a qui va guanyar la posició per iniciar la lluita per assolir Hamilton. El líder rodava lent i el neerlandès sotjava a l’espera de la mínima oportunitat. Per la seua banda, Sainz, que havia començat novè, rodava sisè. Finalment, Hamilton va resistir el setge d’un Verstappen que el va tocar a falta de dos voltes i que va haver de complir 5 segons de penalització pel rellançament insegur en la parada a boxs. Vettel, Bottas i Pierre Gasly van completar el top-5 del GP de Mònaco. Amb aquest resultat, el britànic lidera la taula general del Mundial amb 137 punts, pels 120 del seu company Bottas, els 82 de Vettel i els 78 de Verstappen.