BÀSQUET PRETEMPORADA

Derrota del Cadí la Seu a l'últim test

El Cadí la Seu perd contra el València en un amistós disputat a Mollerussa || La falta de rotació va condemnar l’equip de Bernat Canut a la segona meitat

Elin Gustavsson intenta bloquejar l’entrada d’una jugadora del València davant de Lucila Pascua.JOAN GÓMEZ

El Cadí la Seu va caure ahir contra el València (53-64) a l’últim amistós de pretemporada, disputat a Mollerussa i que va decidir la falta de rotació a l’equip que dirigeix Bernat Canut. Yurena Díaz no va jugar el partit, ja que estava participant en el concurs de triples previ a la final de la Supercopa ACB, mentre que el club continua esperant l’arribada de Sydney Wiese, ja que aquesta matinada passada les Sparks tenien previst disputar el seu partit de semifinals de la WNBA.

Malgrat la falta de recanvis, el Cadí va començar dominant al marcador, ajustant la defensa contra un València que es presenta com un dels equips a tenir en compte a la Lliga Femenina. D’aquesta forma, les de l’Alt Urgell van arribar al final del primer quart amb tres punts d’avantatge (14-11). A més de les baixes, Canut va haver de bregar amb les faltes de Moore, que la van relegar aviat a la banqueta. Toi i això, el Cadí va mantenir el domini amb una gran defensa, ja que ofensivament les lleidatanes continuen tenint carències, i va arribar al descans amb un avantatge de 6 punts (29-23).

A partir de la segona meitat, el guió va canviar per complet. El València va passar a dominar el joc i a manar al marcador, deixant així les lleidatanes gairebé sense opcions de tret. Les de taronja es van situar davant abans dels deu últims minuts, amb un mínim marge de dos punts (42-44). Les visitants van aprofitar el cansament de les lleidatanes i van anar augmentant la diferència, fins a superar els deu punts de marge. Al final, el Cadí va perdre per 11.

Després del partit, que va posar punt i final a la sèrie d’amistosos de pretemporada per al Cadí la Seu, el tècnic Bernat Canut va assenyalar que, malgrat el resultat, estava satisfet amb el treball de les jugadores. “Estem satisfets perquè potser és el millor partit que hem fet fins ara. Encara ens queda molt camí per recórrer fins a assolir el tipus d’equip que volem ser i a més teníem absències importants per poder competir”. Quant al partit, el tècnic lleidatà va assenyalar que “després del descans, el partit se’ns ha fet massa llarg, amb poques opcions de descans i més tenint en compte que gairebé no hem pogut comptar amb Moore per les faltes. Hem de continuar treballant i adaptant-nos al ritme competitiu”, va afegir pel que fa al debut a la Lliga Femenina, previst per dissabte. Les lleidatanes s’enfrontaran a les 16.00 a l’Ensino gallec a Saragossa, a l’Open Day de la Lliga, que agruparà tota la primera jornada en una mateixa seu durant el cap de setmana.