BÀSQUET SUPERCOPA ACB

El Madrid colpeja primer

Els de Laso guanyen la Supercopa després d’un mal segon quart del Barça || La base del Cadí la Seu Yurena Díaz cau amb el guanyador al concurs de triples

L’

L’JOSEP CASTELLÀ

El Reial Madrid es va emportar ahir el primer títol de la temporada, la Supercopa ACB, contra un Barça que va acabar pagant un horrible segon quart (89-79). Els de Svetislav Pesic van arribar amb opcions als dos minuts finals malgrat anar sempre a remolc, però els blancs no van deixar escapar el partit i van sumar la sisena Supercopa.

El Barça, tirant de físic i amb Kevin Pangos incomodant molt Campazzo, va començar dominant, amb Mirotic silenciant l’esbroncada amb un triple per obrir el marcador. Tot i així, els de Laso aviat es van assentar i van capgirar el marcador al final del parcial (21-20).

Al segon quart l’atac blaugrana es va fondre i els de Laso van aprofitar per escapar-se gràcies, en bona part, a l’encert des del triple de Rudy i Mickey. Al descans el marcador ja era de 48-33.

Després de la pausa, el Barça va reaccionar de la mà d’un estel·lar Brandon Davies, que amb punts (12 en aquest quart) i trasbalsant Tavares en els dos costats de la pista, va donar esperança als seus. Així, el Barça va sumar 30 punts al tercer parcial per acabar el quart amb un desavantatge de només 6 punts (69-63). El retorn de Tavares a pista a l’últim quart va donar vida al Madrid, que va tornar a estirar l’avantatge fins als 11 punts a falta de dos minuts. Amb tot, Davies va tornar a aparèixer per col·locar els seus de nou al partit (83-77). Malgrat tot, un triple de l’MVP de la final, Facundo Campazzo, va acabar decantant el primer títol de l’any per als de Laso. D’altra banda, la base del Cadí la Seu Yurena Díaz va caure en primera ronda al Concurs de Triples previ a la final davant del que es proclamaria campió, el pivot del València Basket Brock Motum.