ELS DETALLS

El Lleida obre l'any amb un triomf contra el Castelló després de sis jornades sense guanyar

El Lleida obre l’any amb un triomf contra el Castelló, amb el qual posa fi a una ratxa de sis jornades sense guanyar || Eder va marcar de penal el gol de la victòria al minut 43

Eder va dedicar el gol al seu avi mort.

Eder va dedicar el gol al seu avi mort.JOEDI ECHEVARRIA

El Lleida no podia començar millor el 2020. Va firmar una victòria (1-0) amb el Castelló, que arribava al Camp d’Esports com a segon classificat, cosa que li permet recobrar el pols i trencar amb les males estadístiques que arrossegava en les últimes jornades. Es va retrobar així amb el triomf, després de sis partits sense fer-ho (l’últim es va produir amb l’Oriola, el 10 de novembre); va veure porteria de nou després de quatre partits sense marcar (l’últim gol va ser al Barça B el 24 de novembre) i, finalment, va tornar a guanyar a casa després de dos empats consecutius amb el filial blaugrana i l’Ebro. La d’ahir no va ser una victòria fàcil perquè el Castelló, tot i que no es va prodigar massa en atac, sí que va imposar la seua llei al primer temps. El Lleida no trobava el ritme necessari per superar l’entramat defensiu castellonenc, que va començar amb una agressiva pressió a dalt (dos targetes en els primers deu minuts per a dos davanters visitants), que impedia maniobrar als de Molo, que arribaven amb comptagotes als dominis d’Álvaro Campos. Una rematada desviada de Simic (12’) a la sortida d’un córner i una excel·lent jugada personal d’Eneko (33’), amb una centrada des de la línia de fons que no va trobar rematador, va ser tot el perill que va poder posar el Lleida. No obstant, va encarrilar el partit al límit del descans gràcies a un penal comès per Calavera sobre Abel i que un especialment motivat Eder Díez no va desaprofitar. El segon temps, en canvi, va ser una altra cosa. El Lleida va sortir alliçonat del vestidor, va pressionar més i millor gaudint de tres clares ocasions en els primers cinc minuts de la represa. Eder, després d’una gran jugada de Liberto amb millor centrada, va obligar a lluir-se Álvaro Campos (47’) i Abel Molinero, molt actiu tot el partit, en va tenir dos de consecutives. La primera (48’) la va aturar Campos i la segona (49’) se’n va anar fora després d’una bona combinació entre Joanet i Eder. Al Castelló, a diferència del primer temps, li costava moltíssim sortir i més encara superar l’ordenada defensa blava. Víctor (17’) va rematar desviat i l’àrbitre va anul·lar un gol a Calavera (61’) per fora de joc. El mateix jugador va ser expulsat poc després (68’) al veure la segona groga, fet que va disminuir encara més el poder creatiu castellonenc.

El Lleida, tot i que a ràfegues, va seguir creant perill davant del portal visitant. Abel Molinero (55’) va tornar a intentar-ho però el seu xut va rebotar al cos d’un defensor castellonenc, i va sortir a córner. Joan Oriol (70’) va llançar amb intenció una falta directa però se’n va anar per sobre del travesser; Abel Molinero (71’) no va aconseguir rematar una bona combinació entre Liberto i Eder i Eneko (75’) ho va provar des de lluny, però va blocar atent el porter visitant. Al tram final del partit, el Castelló va treure tota l’artilleria que tenia a la banqueta però, tret d’una rematada de César Díaz (72’) que va detenir sense problemes Pau Torres, no va fer témer pel resultat. De tota manera, un córner al segon minut dels tres que va afegir el col·legiat va fer aflorar els fantasmes que perseguien els de Molo en els últims partits. Però aquest cop es va llançar sense conseqüències i els punts es van quedar a casa.