Victòria soferta

El Barça resisteix en la lluita pel títol i s'imposa al Zorrilla gràcies a un solitari gol de Vidal a la primera meitat || Griezmann va ser substituït al descans per Suárez i Ter Stegen va salvar l'equip amb tres parades decisives en una mala segona part

Arturo Vidal celebra el seu gol amb els companys.

Arturo Vidal celebra el seu gol amb els companys.EUROPA PRESS

El FC Barcelona vol mantenir la Lliga amb vida fins a l’última jornada després de vèncer ahir el Reial Valladolid (0-1) gràcies a un solitari gol d’Arturo Vidal als 15 minuts, l’únic que va ser capaç de resoldre el crucigrama que va plantejar el conjunt val·lisoletà, que va tenir les seues opcions d’empatar a la segona meitat. El porter alemany Ter Stegen va salvar el Barça amb tres parades decisives en una lamentable segona meitat.

Els pupils de Quique Setién es resisteixen a llançar la tovallola i almenys volen retardar la possible victòria del Reial Madrid a l’espera d’improbables entrepussades dels blancs. És la tercera victòria consecutiva barcelonista, encara que no va tenir la brillantor que hi va haver a l’estadi de La Ceràmica de Vila-real, però tan vàlid com aquell per deixar l’espelma encesa. Va ser un partit on Ter Stegen va tornar a reclamar els focus i on Griezmann es va acabar d’enterrar. El francès, que va fallar una clara ocasió als 20 minuts, va ser substituït al descans, malgrat que Setién va dir després del partit que va ser rellevat per Luis Suárez per unes molèsties.

El VAR no va revisar accions en les quals a Luis Suárez li van fer la traveta dins de l’àrea i Piqué va ser agafat

L’equip de Setién va començar amb energia, però va acabar suplicant el final contra un rival crescut

El Barça va començar dominant, amb el maneig del jove Riqui Puig, un perfecte arquitecte en tres quarts de camp, i amb certa alegria als metres finals. Al seu costat, Arturo Vidal, el més efectiu i amb un excel·lent full de serveis. El xilè va ser qui va aconseguir l’únic gol del matx amb una puntada des de dins de l’àrea que abans d’entrar va impactar en la fusta. És el seu vuitè gol en aquesta Lliga.

Vidal va rebre la passada de Messi, un altre bon soci de Riqui Puig, el millor possible, i fins i tot Semedo va guanyar protagonisme fent de la banda dreta una autèntica autopista. El portuguès va fer el que va voler pel seu carril, sobretot a la primera mitja hora, ajudat per la lesió del seu marcador, Raúl García Carnero, que va acabar substituït abans d’assolir la mitja hora del xoc.

El Valladolid no va estar malament, va anar creixent amb el pas dels minuts, però no va saber aprofitar les ocasions de què va disposar. A la primera meitat, la més clara va ser del del planter Kike Pérez, al qual es va ennuvolar la porteria en un mà a mà amb Ter Stegen, i a la segona part es va ampliar la nòmina d’oportunitats per al combinat val·lisoletà, que es va definir per la seua valentia. Kike ho va intentar des de la frontal de l’àrea amb un tret amb l’interior de l’esquerra i el turc Enes Unal va provar fortuna amb un cop de cap que va obligar Ter Stegen a treure una mà prodigiosa. Va ser una parada de foto i no seria l’única. Van ser els pitjors moments d’un Barça que havia perdut la pilota i va haver de recórrer a accions aturades per treure el cap al Municipal de Zorrila.

Luis Suárez tampoc va poder evitar que el Barça hagués de viure el final amb el cor en un puny i l’estómac encongit. El VAR, tan actiu en els partits del Reial Madrid des que es va reprendre LaLiga Santander, no va considerar oportú revisar un possible penal sobre Luis Suárez. El davanter uruguaià va encarar Javi Sánchez en un contraatac blaugrana i quan el va intentar regatejar el defensa blanc-i-violeta el va fer caure.

A la presa frontal de televisió s’aprecia com Javi Sánchez fa la traveta clarament a Luis Suárez, una infracció que Mateu Lahoz no va apreciar en directe i que des de la sala VAR Martínez Munuera tampoc va advertir.

I dos minuts després, Gerard Piqué va reclamar un penal per una agafada en un córner, però des de la sala VAR tampoc no es va considerar oportú revisar l’acció.

Per la seua part, el Valladolid per mediació de Waldo i Sandro, un exculer precisament, van malgastar les últimes ocasions per als val·lisoletans en el temps de descompte.

D’aquesta forma, l’equip de Quique Setién se situa amb 79 punts, a un del Reial Madrid a l’espera que els blancs visitin demà demà el Granada, un dels equips més en forma després del confinament.

Per la seua part, el Valladolid de Sergio González seguirà després d’aquest bon matx amb l’espina de no aconseguir guanyar un gran, però amb el premi d’estar ja molt a prop d’assolir la salvació.

“La suplència de Luis estava motivada perquè portava cinc partits seguits de titular i hem considerat que fos avui el dia de descansar”, va destacar.