FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Bayern guanya la sisena corona

L'equip alemany recupera el títol gràcies a un gol de Coman a la segona part i la solidesa de Neuer a la porteria || Els bavaresos, que van humiliar el Barça, tanquen la temporada amb el triplet

Neuer sosté la copa al costat dels seus companys, la sisena Champions que aixeca el Bayern en la seua història.EFE

Ningú ha fet més ni millors mèrits per guanyar la Lliga de Campions d’aquesta temporada que el Bayern Munic, el recorregut del qual fins al títol ha estat tan impecable com el seu desenllaç ahir a Lisboa: campió d’Europa amb un 0-1 contra el París Saint-Germain, gràcies a un gol de Kingsley Coman en el minut 59 i dos parades d’enorme mèrit de Manuel Neuer.

La final va ser un duel trepidant i la victòria suposa el sisè títol continental per al Bayern, que recupera una corona que va guanyar per última vegada la temporada 2012-2013. Per al PSG, la derrota suposa un nou revés per al president del PSG, el milionari Nasser al-Khelaïf, que es veu apartat de nou del seu somni de ser campió d’Europa, tot i que almenys, en aquesta ocasió, l’equip de Neymar ha arribat a la final.

Els de Hans-Dieter Flick, que no perden cap partit des de l’any passat i que van humiliar el Barcelona a quarts (2-8), van portar el seu espectacular moment fins a la conquesta de l’orelluda. Poques vegades un canvi de tècnic ha funcionat com ho ha fet Flick des que el novembre passat va substituir Kovac. Una aposta continuista, això sí, ja que era el seu segon, que tanca la temporada un insòlit 23 d’agost amb el triplet.

El campió de la Lliga i la copa alemanyes es va emportar una final igualada, que es va tenyir de roig muniquès des del gol de Coman.

La primera part va ser la trepidant, amb Neuer i Keylor Navas, dubte fins al final, grans sota pals. Contra les cordes, la carta de la qualitat de Neymar i Mbappé no va salvar un PSG que va estar més a prop que mai del títol, però que haurà d’esperar per ser campió d’Europa.

Hi havia el risc d’acabar amb un 0-0. De vegades passa entre tants milions, dos equips d’estrelles i una final d’altura. Tanmateix, durant el primer temps no va ser per falta de ganes de marcar. Els dos equips van buscar la porteria rival i van deixar 45 minuts d’anada i tornada.

Thiago Alcántara i Ander Herrera van ser el millor dels seus equips, al costat de la importància sota pals de Neuer i Navas. Thiago va ser clau en el gran inici del Bayern. Una demostració de poder, amb pressió alta i amb Kimmich i Gnabry fent mal per la seua banda.

El PSG va reaccionar als 15 minuts i va passar a jugar a camp contrari esperonat per Herrera, buscant la progressió per banda. El centrecampista va regalar dos gols cantats a Di María i a Mbappé, però van fallar.

Va caldre esperar fins a la segona part perquè arribés el gol que va decidir la final. El cop va ser bavarès, gràcies a una gran jugada de Kimmich que va acabar Coman. El Bayern tornava a ser rei d’Europa i Neymar, desconsolat al final del partit, continua esperant una corona que ha tingut més a prop que mai des que va arribar al PSG.