Torna el rei Messi

L'argentí, amb dos gols i dos pilotes al pal, lidera una gran victòria a San Mamés que permet al Barça retallar distàncies i situar-se tercer || Brilla la societat amb Pedri, autor del gol de l'empat, encara que dos errors tornen a costar els gols rivals

Messi i Pedri, els protagonistes del partit d’ahir, celebren efusivament el gol de l’argentí que posava en avantatge el Barça.EUROPA PRESS

Leo Messi va amargar el debut de Marcelino García Toral com a entrenador de l’Athletic amb un partit descomunal. Una actuació de les que acostumava en anys anteriors, amb dos gols, dos xuts al pal i la gestació del primer dels gols del 2-3 amb què el Barça va guanyar a San Mamés i que va marcar Pedri, amb qui va tornar a associar-se de manera espectacular. El partit del crac argentí, ben acompanyat per Pedri González, Ousmane Dembélé, Frenki de Jong i fins i tot Antoine Griezmann, va deixar en res la fulgurant arrancada de l’Athletic, que es va avançar en el minut 3 i per al 6 ja podia guanyar per 2-0. No va ser així. Va reaccionar el Barça per posar-se a set punts del liderat, Messi va intervenir en l’assumpte i l’Athletic, que es queda novè a la taula, haurà de millorar.

Va arrancar el matx a mil per hora i traient profit l’Athletic del futbol vertical amb pilota que promet l’arribada de Marcelino. No s’havia complert el tercer minut de joc i Raúl García va trobar, amb una gran passada, la contra de Williams. El veloç davanter local va definir bé davant de Ter Stegen després de sortir del seu propi camp i regatejar Lenglet a l’àrea. Va tenir una segona ocasió semblant l’Athletic en una galopada de Capa en la qual al lateral de Portugalete li va faltar finor per deixar la pilota a Muniain en condicions. El capità va haver d’esperar i Yuri, ja sense gaire angle, va enviar la pilota al lateral de la xarxa.

Va firmar un doblet i ja suma nou gols a la Lliga, igualant Luis Suárez, Aspas i Gerard Moreno

Semblava l’inici d’una golejada local davant de la facilitat amb què l’Athletic trobava espais a l’esquena de la defensa dels ahir vestits amb els colors de la senyera. Però fins allà va arribar el quadre basc, que va veure com el Barça anava adquirint lloc i ritme i començava a atansar-se a un Simón esplèndid sota pals però penós en les sortides.

Dest va obrir el foc blaugrana amb una gran combinació col·lectiva, Dembelé va mesurar Simón a la porteria i Messi li va buscar les pessigolles en una pilota molt passada a la qual no va acabar d’anar, en què es van confiar també Yuri i Iñigo i en què De Jong, de qui Messi havia vist la cavalcada per al desmarcatge, va tornar la pilota a l’àrea perquè Pedri, davant de la