última hora

Pedro Sánchez compareixerà a les 11:00 hores a Moncloa per anunciar la seua decisió

ELS DETALLS

Un derbi de clar color local

El Força Lleida, incapaç de lluitar pel triomf davant d'un Girona més intens || N'Guessan reapareix en un duel que no va poder jugar l'últim fitxatge, Carrera

Mirza Bulic es disposa a llançar a cistella davant de Robert Cosialls, jugador del Bàsquet Girona.SERGI GERONÈS

L’ICG Força Lleida no va poder amb el Girona en el derbi català de LEB Or (86-70), un partit en el qual els locals van demostrar més intensitat i encert. El conjunt de Gustavo Aranzana va encaixar la sisena derrota de la temporada, la quarta a domicili, en un matx en què va reaparèixer Lucas N’Guessan després de la greu lesió i que no va poder disputar l’últim fitxatge, Michael Carrera, ja que va ser inscrit després de la data en la qual estava previst. Havia de disputar-se el 18 de desembre, però va ser ajornat a causa dels múltiples positius per Covid a l’equip gironí.

El duel, primer entre els dos clubs a la categoria, va tenir un inici erràtic, especialment per als lleidatans. El Girona, més conjuntat, va agafar aviat les regnes i es va situar 10-5 davant dels continus errors en atac del rival, fins i tot en els tirs lliures. Aranzana va donar entrada a Chapela i Polanco per donar un pèl més de perill i el Força Lleida va recuperar terreny, especialment amb un triple del gallec. Busquets va tornar a colpejar, però N’Guessan va tancar el primer quart amb una esmaixada sobre la botzina per al 16-15.

Es preveia un derbi igualat i els lleidatans van aconseguir situar-se davant en l’inici del segon acte, després de 4 punts seguits de Marcus Vinicius, amb un triple inclòs. La resposta del Girona va ser immediata, amb un tir exterior de Logan per al 19-19. La igualtat es va mantenir com a guió del duel, amb Bulic castigant el cèrcol rival. Una cistella del bosnià va provocar el primer temps mort de Carles Marco, a 5:12 per al descans i empat en el lluminós (25-25). L’encarregat de trencar amb aquesta igualtat va ser Sevillano, exjugador del Força Lleida, que amb Jonsson va provocar el primer enuig d’Aranzana. Faltaven 1:09 per al descans i el Girona s’escapava (35-30). A la sortida del temps mort, triple de Sàbat, que no ha perdut la seua mà, i 8 punts d’avantatge per als locals. N’Guessan va transformar un tir lliure i Jonsson va tornar a anotar un tir exterior. Parcial d’11-1 per tancar el segon acte i males sensacions (41-31).

Ho va intentar el Força Lleida i va arribar a situar-se a només 4 punts. Però una nova escomesa local, amb un parcial de 7-1 culminat amb un triple de Schaftenaar, donava a Aranzana un altre motiu per aturar el matx (52-42). Una altra vegada a la sortida del temps mort era el Girona el que castigava, amb l’enèsim triple, aquesta vegada de Sàbat. Busquets es va encarregar de situar la màxima diferència de 15 punts (57-42). Vecvagars, que va tornar a rendir a ratxes, va anotar des de més enllà dels 6,75 metres, però el Força Lleida era incapaç de reduir la diferència per sota dels 10 punts. Entrava a l’últim quart amb un desavantatge de 13 (62-49), pràcticament insalvable pel que es veia al buit Fontajau.

Els lleidatans van lluitar, però cada vegada que aconseguien atansar-se relativament es trobaven amb un altre cop en forma de triple (fins a 11 en va anotar el rival). El segon de Schaftenaar va situar el 74-58 a falta de 5:16 i l’important passava a ser l’average, perdre per una diferència salvable en el partit de tornada al Barris Nord. Tot i així, el Girona va arribar a manar per 19 punts de marge (79-60), moment en què Aranzana va tornar a cridar l’atenció als seus jugadors. Els de negre amb prou feines podien acabar amb l’alt percentatge de producció d’un Girona que va tenir en Faye a un altre dels seus estilets, en un bonic duel amb N’Guessan, ja que ahir Buchanan va estar descentrat. Almenys, el Força Lleida va poder reduir el desavantatge fins als 16 punts (86-70). Mal menor tenint en compte la imatge de l’equip, que ja va trobar a faltar Carrera de bon començament. Sort que sols es perdrà un partit ajornat més, el que ha de mesurar el Força Lleida amb el cuer Canoe.

L’entrenador del Força Lleida, Gustavo Aranzana, no va tenir inconvenient a admetre que el Girona va estar millor en el partit i va lamentar la mala defensa que van fer ahir els lleidatans. “Felicito el Girona perquè ha estat millor en tres quartes parts del partit o en la meitat”, va començar en la seua compareixença davant la premsa. “Ens han marcat molt dos minuts dolents en el segon quart. Estàvem empatats a 30 i se’ns n’han anat de deu punts. Això ens ha tret del partit en aquests tres minuts dolents”, va valorar.

Malgrat que no havia vist encara les estadístiques en el moment de la seua compareixença, va recordar que “ja vaig dir en la prèvia que la clau serien els taulers i crec que això ens ha matat, perquè ens han tret del partit amb una, dos i fins tres opcions de segon i de tercer tirs, que acabaven gairebé sempre amb llançaments oberts. És lògic, perquè la nostra defensa estava descol·locada”.

Va incidir en els errors comesos, que van conduir l’equip a la derrota. “El rebot ens ha limitat i ens ha matat. La pintura nostra ha estat lamentable. A partir d’aquí hi ha altres apartats com els tirs lliures”, aspecte del qual també es va queixar pels molts que va fallar el seu equip. “Veníem amb molta il·lusió i ganes, però no ens ha sortit res. Hem intentat canviar coses i no ha sortit”, va afegir. Com a conseqüència del domini del Girona en el rebot, Aranzana va comentar que “ells han jugat cada vegada amb més confiança, amb la diferència de punts a favor, marcats per aquests dos o tres minuts dolents”, va insistir.

Va elogiar també el rival, del qual va dir que “aquest Girona no és el de fa un mes o mes i mig. Aquest és el Girona que tots esperàvem, un bon equip que juga bé”, i va apostar per girar full. “Cal continuar treballant. Cal pensar ja en el següent partit”. I va treure el seu costat més positiu. “Les coses van bé i això és molt llarg”, va concloure.

Sierra i Blount deixen l’equip Per a Fernando Sierra i Jordan Blount –aquest últim no va arribar a jugar–, el d’ahir va ser el seu últim partit amb el Força Lleida. L’escorta madrileny ha demanat sortir del club per tenir més minuts, ja que ara mateix la seua presència en els encontres era testimonial. Per la seua part, el pivot irlandès no comptarà amb les oportunitats necessàries per la recuperació de N’Guessan i el fitxatge de Carrera, per la qual cosa ha arribat a un acord amb l’entitat per no renovar la seua vinculació temporal.