BÀSQUET COPA CATALUNYA

El CB Lleida passa a semifinals

Supera el Cerdanyola gràcies a un gran últim quart i avui es jugarà el pas a la final amb el Sant Adrià || Si obté la victòria accedirà a la decisiva fase estatal per l'ascens a la Lliga Femenina 2

La plantilla del CB Lleida celebra la victòria amb el grup d’aficionats desplaçats a Vic.CB LLEIDA

L’Ekke CB Lleida va accedir ahir a les semifinals de la final a vuit de la Copa Catalunya al vèncer (75-65) el Cerdanyola en un emocionant partit que l’equip d’Albert Puig va definir en un gran últim quart, en el qual va imposar el seu millor físic. Avui a les 16.00, el conjunt lleidatà s’enfrontarà al filial del Sant Adrià per un lloc a la final, que dona a més l’accés a la fase estatal de Primera divisió per l’ascens a la Lliga Femenina 2. El Sant Adrià va mostrar la seua condició de favorit al superar el Draft Gramenet per 75-53.

El CB Lleida va saber aguantar la millor arrancada del Cerdanyola, amb experiència a les seues files. Paula Ibáñez es va encarregar d’ajustar el marcador (16-19) abans del final del primer quart. Els ràpids contraatacs van permetre que el CB Lleida aconseguís capgirar el lluminós davant d’un rival que es va precipitar en el tir exterior (23-21). Tanmateix, les lleidatanes no van aconseguir desenganxar-se d’un Cerdanyola que va mantenir el ritme físic, amb constants alternatives. Lafuente va tornar a empatar a poc del descans, Cerqueda va establir el 41-39, però Eva González es va encarregar de tancar la primera meitat amb un triple per al 41-42.

La igualtat es va mantenir durant el tercer quart, encara que el CB Lleida va aconseguir una renda de 7 punts que semblava encarrilar la victòria (57-50). Tanmateix, un parcial de 0-7 per al Cerdanyola va tornar l’empat i l’emoció abans dels últims 10 minuts (57-57).

Va ser llavors quan al Cerdanyola van començar a pesar-li les cames i a va cometre errors en atac que va saber aprofitar l’equip de Puig. Neus Canet va fer que el CB Lleida superés la barrera dels 10 punts a només 4 minuts del final i les barcelonines van continuar sense trobar les jugadores determinants, asfixiades pel ritme marcat durant tot el partit per les lleidatanes.

Rous Tous va ser l’encarregada d’establir la màxima diferència de 13 punts al marcador (75-62), i va quedar el partit de quarts sentenciat abans que el Cerdanyola establís el definitiu 75-65..

Pilar Comella va ser la màxima anotadora, amb 21 punts, i Tous se’n va anar fins als 14.

“Hem fet un primer pas molt important” Albert Puig, tècnic del CB Lleida, va assegurar després del partit contra el Cerdanyola que “hem fet un primer pas molt important. Tanmateix, ens queda camí per recórrer. El partit davant del Sant Adrià serà molt complicat, perquè compten amb jugadores de molt talent, amb experiència en categories superiors. Estem molt satisfets amb la victòria, perquè hem complert el pla del partit i estem més a prop de l’objectiu”.