BÀSQUET LLIGA CATALANA

El Força Lleida recupera 14 punts de desavantatge però acaba perdent i no jugarà la final

El Força Lleida recupera 14 punts de desavantatge però acaba perdent i no jugarà la final || Lafuente va ser el referent ofensiu i Fall va debutar amb 16 punts

Albert Lafuente va firmar ahir un gran partit i va ser el millor.

Albert Lafuente va firmar ahir un gran partit i va ser el millor.JAVI ENJUANES

L’ICG Força Lleida no jugarà la final de la Lliga Catalana de LEB Or al perdre ahir a l’Espai Fruita-Barris Nord davant del Prat (82-86). Els lleidatans, que havien de guanyar per 16 punts o més per jugar-se dissabte el títol amb el Girona, van deixar molt bones sensacions. Malgrat la falta d’efectius, sobretot a la pintura, va mantenir opcions de guanyar fins a l’últim minut. El Força Lleida, que no va poder comptar amb Juani Marcos al no tenir encara el passaport, va entrar molt malament en el partit, la qual cosa va obligar Gerard Encuentra a parar-lo quan només s’havien jugat tres minuts.

No era per a menys, el marcador ja reflectia un preocupant 2-13 després d’un inici molt desencertat dels lleidatans, obstinats en el tir de tres punts. De fet, els primers quatre atacs van acabar amb llançaments des de més enllà de 6,75 que no van aconseguir el seu objectiu. Al contrari que el Prat, que va jugar més col·lectivament i va tenir un encert letal des de la llarga distància.

Fins a sis triples van anotar els barcelonins en el primer quart, la qual cosa els va permetre assolir una màxima renda de 14 punts (9-23). Un triple de Carrera, el primer dels lleidatans fins a aquell moment, un 2+1 de Hughes i la primera cistella de Fall en el seu retorn van parar de moment la sagnia (17-28).

El segon assalt ja va ser una altra història. L’ICG Lleida va sortir amb una altra mentalitat, més intens en defensa, movent la pilota amb rapidesa i elevant sensiblement els percentatges de tir. Un parcial de 9-2 en tot just tres minuts va obligar el tècnic visitant a demanar un temps mort que, a la fi, no li va servir de res, ja que els d’Encuentra van ser un vendaval, amb González anotant de tres (2) i Rosa fent-se gran a la pintura. Vuit punts consecutius de l’ex de l’Osca van permetre al Força Lleida capgirar el marcador (38-36, m.18), completant un parcial de 21-8. Però no es va quedar allà la remuntada, ja que al descans van arribar manant de tres punts (43-40), renda encara insuficient per assolir la final de la Lliga.

El pas pels vestidors no va provar al Força Lleida, que va tornar a sortir desconnectat i Encuentra, com havia passat al començar, va haver de parar el partit, ara fins i tot més aviat, al minut i mig perquè el seu equip havia encaixat un parcial de sortida de 0-9 (43-49). Les coses no van millorar i el Prat va arribar a recuperar fins a nou punts de renda (54-63), però els lleidatans van reaccionar de la mà de Lafuente i van acabar el període només tres punts avall (63-66), amb un triple final del del planter.

El Força Lleida, que ja havia perdut Carrera per personals, va completar la reacció amb un triple de Schreiner tot just començar l’últim quart, el primer de 6 intents de l’austríac. Però a l’equip, curt d’efectius, va començar a flaquejar i el Prat, amb més rotacions, va tornar a estirar el marcador amb el joc interior de Helmanis i els triples de Crockett i Oliver (72-80, m.37). Encuentra va parar el matx i l’equip va reaccionar per situar-se a només dos punts (78-80, m.38) gràcies a un triple de Hughes i tres punts de Fall. Fins i tot va tenir un parell de tirs per empatar, però va fallar i dos accions de tres punts del Prat van segellar la segona derrota de la pretemporada dels lleidatans, les dos a la Lliga Catalana.