Revés inapel·lable del ICG Força Lleida que cau a la pista del Corunya

Un ICG Força Lleida molt desencertat encaixa a la pista del Corunya la vuitena derrota || L'equip lleidatà acusa la baixa d'última hora de Michael Carrera

Hughes, que va ser el segon màxim anotador de l'equip, llança a cistella.

Hughes, que va ser el segon màxim anotador de l'equip, llança a cistella.AREA 11

L’ICG Força Lleida va encaixar ahir a la pista del Corunya una inapel·lable derrota (88-63), la vuitena del curs per als lleidatans, en un mal partit de l’equip, que va trobar a faltar el seu carismàtic líder, el veneçolà Michael Carrera, baixa d’última hora. El conjunt lleidatà va ser una ombra del que sol ser, mai va controlar el rebot defensiu, una cosa que és fonamental en el seu joc i, a més, va mancar encert. La diferència de valoració al final del matx entre un equip i un altre, 106 del Corunya per tan sols 49, defineix el que va ocórrer sobre la pista.

El principi va ser prometedor per a l’ICG Força Lleida. Una cistella de Juani Marcos i un triple de Rosa li van donar un parcial de 0-5 que no va ser més que un miratge. De seguida es va posar en evidència que els lleidatans patirien. El Corunya, amb molt poc, es va posar davant i després de dos triples seguits de Vega el marcador reflectia un 10-5 a falta de 6.27 per al final del període.

Sense Carrera, que es va quedar a Lleida per precaució al ser contacte directe d’un positiu, l’equip no aconseguia el ritme amb què li agrada jugar. Però aguantava el tipus i després d’un triple de Hughes i una cistella de Cleare va igualar 10-10 a falta de 3.55. Aquesta igualtat es va mantenir fins al final del quart, que va acabar 18-15 després de fallar Cuéllar un triple a l’últim segon.

Encara que el Corunya sempre anava al davant en el marcador, gràcies a l’encert de jugadors com Lofberg, Ward o Ndow, un encertat Cleare i cistelles de Rosa, Lafuente i Marcos mantenien el marcador ajustat (28-27) a falta 3.16 per al descans. Una empenta final de l’equip gallec li va permetre arribar a la mitja part sis punts a dalt, 37-31.

El que fins llavors havia estat una tendència, facilitat d’encert per al Corunya i molts errors en el llançament per als lleidatans, es va incrementar a la segona part, en la qual a poc a poc i de forma imparable les diferències s’anaven fent grans. I això que el període va començar bé per als de Gerard Encuentra. Una cistella de Cleare i un 2+1 de González van tornar a ajustar el marcador (37-35).

Però el que no millorava per als lleidatans era el domini del rebot. El Corunya acabaria el partit capturant 48 rebots, per només 24 de l’ICG. Una diferència que va acabar sent demolidora. Dos triples seguits de Soluade van ajudar que la diferència ja fos de 10 punts a 5.58 del final del període (47-37), per arribar als 14 només dos minuts més tard (55-41). A més, Encuentra va haver d’abandonar la banqueta per dos tècniques, la segona a falta de tres segons i que Lofberg va aprofitar per fer la ferida més gran al final del quart (60-45).

Amb el duel decidit, l’últim quart ja va estar de més. Només va servir perquè un Força Lleida entregat certifiqués la derrota en el seu pitjor partit de la temporada, cedint al final per 88-63.

“Possiblement ha estat el nostre pitjor partit”

Gerard Encuentra no va posar excuses a la dura derrota d’ahir: “No hi ha res a dir, ells han estat millors.” I va afegir que “no hem fet un bon partit, possiblement ha estat el nostre pitjor encontre de la temporada, encara que a la primera part hem competit de tu a tu”.

En la seua anàlisi va admetre que “hem fallat en el rebot, ja a la mitja part ens en portaven onze de diferència i aquest factor és molt important per a nosaltres”, va comentar.

“Necessitem controlar el rebot per iniciar el nostre joc. No és el mateix sortir des del servei de banda”, va insistir.

Va insistir que “a la primera part hem estat vius, però a l’iniciar el tercer quart hem comès errors defensius que ells han aprofitat per castigar-nos amb triples. Aquest ha estat un altre aspecte, ells han tingut un encert molt alt i nosaltres no hem estat encertats”.

Sobre si havia influït la baixa de Michael Carrera, va comentar que “és veritat que ell ens dona presència en el rebot i potser sí que allà l’hem trobat a faltar, però som cinc contra cinc. Avui jugadors i cos tècnic hauríem d’haver fet un pas endavant i no l’hem fet”. Pel que fa a la seua exclusió del matx, va comentar que “ells ens canviaven en el bloqueig directe i ens frenaven amb les mans, que és el que he protestat”. “Però ,insisteixo, ells han estat millors”, va destacar.

Ignacio Rosa avança amb la pilota davant de Gray, en una acció del partit d’ahir.AREA 11

Ignacio Rosa avança amb la pilota davant de Gray, en una acció del partit d'ahir.AREA 11