HOQUEI PATINS OK LLIGA FEMENINA

El Vila-sana cau, amb polèmic arbitratge, en el primer assalt de semifinals del play-off, i tocarà remuntar

El Vila-sana cau, amb polèmic arbitratge, en el primer assalt de semifinals del play-off || Ara ha de guanyar divendres a casa per forçar un tercer partit

La jugadora del Vila-sana Luchi Agudo durant una jugada del partit disputat ahir.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va perdre ahir el seu primer partit de les semifinals de play-off pel títol de Lliga contra un Palau de Plegamans que es va aferrar a la victòria a casa i que va castigar amb un 5-1 el Vila-sana, que haurà de remuntar la sèrie per continuar lluitant pel que seria un històric títol. El Vila-sana, segon classificat a la lliga regular i que compta amb el factor pista al seu favor, va arribar al Pavelló Municipal Maria Víctor amb clares intencions de posar-se davant en les semifinals del play-off. Però el vigent campió d’Europa, el Palau de Plegamans, també va sortir amb forces i no va cedir davant del conjunt visitant.

En el minut 11, les locals van obrir el marcador amb un gol de Carla Fontdeglòria (1-0) que trencava l’empat inicial. El Vila-sana, que estava plantant cara al dur rival, va saber reaccionar i, als tres minuts, va empatar el partit mitjançant un gol de Laura Barcons (1-1).Els dos equips van continuar atacant, fins que, en el minut 19, Aimée Blackmann va sorprendre Sandra Bento amb un potent tret, que va tornar a posar el conjunt local davant (2-1). Abans del descans, el Vila-sana va tenir l’oportunitat d’igualar el marcador amb una falta directa que va llançar Valentina Fernández, però la portera rival va rebutjar la bola.La primera meitat va acabar amb polèmica arbitral, després de dos possibles penals a favor de les lleidatanes no assenyalats que els haurien servit per remuntar i posar-se davant.En la segona part, el Palau de Plegamans va mostrar un joc superior, encara que el Vila-sana va poder contenir-lo.

Fins que, a falta de deu minuts del final del partit, Fontdeglòria va poder trencar la defensa per marcar el tercer (3-1). El conjunt dirigit per Lluís Rodero no va saber mantenir la concentració i va permetre a les locals agafar més avantatge, aprofitant una falta directa (4-1).Malgrat la diferència al marcador, les del Pla d’Urgell van seguir competint per intentar retallar distàncies, però de nou va fallar la concentració i el Palau de Plegamans va poder tancar el matx amb una bona combinació entre Mariona Colomer i Berta Busquets en els últims segons del partit, i que va suposar el 5-1 final.El Vila-sana, que aquesta temporada ha guanyat el Palau de Plegamans les dos ocasions que s’han enfrontat a la Lliga, haurà de replicar-se per poder jugar el segon duel de la sèrie de semifinals divendres vinent (21.00) a casa. En cas de victòria, les lleidatanes empatarien les semifinals del play-off pel títol i jugarien el tercer i definitiu partit al pavelló del Pla d’Ugell, al tenir el factor pista al seu favor.

Rodero: “Ara qui té la pressió de guanyar som nosaltres”

El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va assegurar després del partit que “és el moment de treure fruits de la derrota per poder encarar bé el segon encontre a casa”. “L’equip està afectat, però amb confiança per continuar lluitant. Sabem que si volem disputar la final, hem de jugar totes les nostres cartes per poder guanyar els dos pròxims duels”, va afegir.

Malgrat que les del Pla d’Urgell disposen del factor pista, Rodero va assegurar que no els ha beneficiat “al començar la sèrie jugant a casa del tercer classificat”. “Ara qui té la pressió de guanyar som nosaltres, mentre que l’equip sense factor pista disposa de dos oportunitats per poder ficar-se a la final. La Federació no ha fet un bon plantejament”, va assenyalar.