TENIS US OPEN

Nadal cau a vuitens de Nova York contra del nord-americà Francis Tiafoe

Rafa Nadal es va acomiadar de l’Obert dels Estats Units.

Rafa Nadal es va acomiadar de l’Obert dels Estats Units.EFE/EPA/JASON SZENES

El tenista espanyol Rafa Nadal es va acomiadar ahir de l’etapa a l’Obert dels Estats Units, quart i últim Grand Slam de la temporada, al perdre als vuitens de final contra el nord-americà Francis Tiafoe en quatre sets per 6-4, 4-6, 6-4 i 6-3 després de més de tres hores i mig de partit. D’aquesta manera, la derrota del manacorí, la primera que encaixa aquest any en un gran, li suposa també que no podrà optar a recuperar el número 1 del món, per a la qual cosa necessitava arribar a la final. El murcià Carlos Alcaraz i el noruec Casper Ruud es queden com ca ontendents ara a rellevar el rus Daniïl Medvédev, que va ser eliminat per Kyrgios.El guanyador de 22 Grand Slams, malgrat que va tenir break d’avantatge en el quart parcial, no va poder fer res davant d’un rival que va estar molt entonat durant tot el partit i que va saber aprofitar millor les opcions.

Nadal, acostumat a les remuntades èpiques, en aquesta ocasió no va poder davant del tenis intens del seu contrincant.De 24 anys i número 26 del món, Tiafoe s’enfrontarà a quarts al rus Andrey Rublev, que ocupa l’onzena posició de l’ATP del món i que va passar per sobre del britànic Cameron Norrie per un triple 6-4 en dos hores i 26 minuts.