HOQUEI SUPERCOPA

El Vila-sana, sense final

El Palau de Plegamans, vigent campió, es va imposar en semifinals a les del Pla d'Urgell, amfitriones del torneig || Les de Lluís Rodero van anar davant gairebé tot el partit però no van sentenciar

Jugadores del Vila-sana defensen un llançament del Palau de Plegamans.

Jugadores del Vila-sana defensen un llançament del Palau de Plegamans.JOAN GÓMEZ

vila-sana El Vila-sana no jugarà la final de la Supercopa d’Espanya, torneig del qual és amfitrió per primera vegada, al perdre ahir en semifinals per 4-3 davant del Palau de Plegamans, vigent campió de l’OK Lliga, de la Supercopa i d’Europa i que avui intentarà revalidar el títol d’en aquesta competició (13.00) contra el Gijón, que va eliminar el Manlleu (vegeu el desglossament). El partit es va iniciar amb molta intensitat i el Vila-sana es va avançar en el minut 4 amb un penal. Vale Fernández va fallar el llançament, però va materialitzar el 0-1 després del rebot.En els següents minuts el Palau va pressionar i als cinc minuts Aina Florenza, la seua estrella, aconseguiria empatar el matx (1-1).

Tot i així, l’afició del Vila-sana es feia notar cada vegada més. Dayana Silva, un dels nous fitxatges d’aquest any, seria qui avançaria de nou el Vila-sana, gràcies a una gran passada de Luchi Agudo, i es va arribar al descans amb avantatge per a les del Pla d’Urgell (1-2).Lluís Rodero va fer debutar a la segona part un altre fitxatge d’aquest estiu, Anna Salvat, jove portera de tan sols 16 anys, que s’enfrontava al seu anterior equip. Després de la represa, el Palau de Plegamans va tardar cinc minuts a igualar de nou el duel gràcies a un gol de Mariona Colomer (2-2).

La mateixa jugadora seria qui, en el minut 13 de la segona meitat, va cometre un penal sobre Victòria Porta, que ella mateixa transformaria per tornar a posar al davant en el marcador el seu equip (2-3).Al cap de poc temps el Vila-sana va cometre la desena falta del seu compte personal, que portaria a una falta directa per al Palau de Plegamans. La màxima golejadora de l’OK Lliga Iberdrola i triada com a millor jugadora en la mateixa competició les dos temporades anteriors, Aina Florenza, va executar la falta amb mestria per empatar el xoc (3-3).Amb només 8 minuts per al final del partit, Florenza s’encarregaria de posar al davant en el marcador el seu equip per primera vegada en tot el matx. Tot i així, el Vila-sana no es va rendir i va buscar forçar la pròrroga fins al final amb múltiples aproximacions a la porteria rival.

Una d’aquestes va acabar amb una targeta blava i el corresponent llançament directe a dos minuts del final. Vale Fernández es va encarregar d’executar l’acció, però la portera del Palau de Plegamans, Laura Vicente, li va aturar el llançament. Amb poc temps al davant, l’equip lleidatà va buscar un empat que no va arribar, amb la qual cosa el Vila-sana va tornar a caure davant del rival que el va eliminar en el play-off el curs passat.

“Hem merescut més, no ha estat una bona estrena”El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, es lamentava al final del matx per la derrota: “Hem merescut més.” També va criticar l’actuació arbitral: “Els àrbitres no ens respecten. No hi ha el mateix tracte en un costat que en l’altre.” Decisions arbitrals a banda, Rodero va admetre que “han faltat rematades a porteria” i “creure-s’ho una mica més”. Tot i així, es va mostrar optimista de cara a la temporada i va afirmar que “som aquí per intentar aconseguir algun títol aquesta temporada i donarem el màxim per fer-ho i il·lusionar l’afició”.