HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

Demostració de poder

Un Vila-sana sota mínims s'emporta el duel amb el Fraga, que va competir de tu a tu || Els doblets de Victòria Porta i Maria Figuerola encarrilen el triomf local per seguir amb ple de punts

Victòria Porta, autora de dos gols, remata una pilota davant de la mirada de la seua companya Maria Figuerola, que va marcar els altres dos.JOAN GÓMEZ

El Vila-sana va donar un cop a sobre de la taula i, malgrat tenir només quatre jugadores de pista del primer equip, es va imposar ahir (4-2) en el duel contra el Fraga de l’extècnic Jordi Capdevila i en el qual hi ha cinc exjugadores de l’equip local, gràcies a dos doblets de Victòria Porta i Maria Figuerola. El triomf manté el Vila-sana amb ple de punts i empatat al capdavant de la Lliga amb el Palau de Plegamans. L’equip de Lluís Rodero afrontava el duel sense les tres argentines: Luchi Agudo, Vale Fernández i Dayana Silva.

Aquestes baixes deixaven la rotació sota mínims davant d’un Fraga que, malgrat ser un acabat d’ascendir, arribava invicte al duel i amb aspiracions de lluitar a la part alta. El duel va començar intens i, abans del primer minut, la visitant Jimena Ortiz va veure la cartolina blava. Laura Barcons va llançar la falta directa però Anna Ferrer va evitar el gol, en la primera de les seues múltiples intervencions.

El Fraga va apostar per esperar al darrere i aprofitar els atacs en transició, però es va trobar un Vila-sana atent en defensa i poc precís en atac. Ho va intentar Barcons en repetides ocasions i també Maria Figuerola però el conjunt local només va trobar el gol en una altra falta directa al tall del descans. Aquesta vegada la va llançar Victòria Porta, que va enganyar Anna Ferrer per posar l’1-0.

Després del descans, el conjunt local va seguir arribant amb perill, però sense encert i va veure com el conjunt aragonès empatava, també de falta directa (1-1). Al minut 35, el duel es va accelerar per complet. L’equip aragonès va posar l’1-2, obra de Joana Xicota, però abans que passessin 60 segons, el Vila-sana ja tornava a guanyar, amb dos gols de Maria Figuerola (3-2), un després d’un tret llunyà de Victòria Porta que va desviar i l’altre al rematar una bola a dins de l’àrea.

Malgrat tenir pocs canvis, el conjunt local no va defallir els últims minuts i va encarrilar el triomf amb un altre gol de Victòria Porta, amb una gran definició al contraatac (4-2) i fins i tot a l’últim minut, la júnior Sara Fernandes, que va completar la rotació, va fallar una falta directa.

“Hem fet un partidàs amb la plantilla justa”Després del partit, el tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va considerar que “amb l’equip tan curt que teníem, hem jugat molt bé les nostres cartes i hem merescut guanyar”, i després va afegir que “amb quatre jugadores de camp i dos porteres, hem fet un partidàs amb la plantilla molt justa”. Malgrat l’alegria, Rodero va reconèixer que “hem de millorar una mica la precipitació en atac, però és una victòria contra un molt bon equip”.

Segons l’entrenador, va ser clau “seguir creient després de l’1-2, perquè mereixíem guanyar des d’abans i ens hem reposat molt ràpid”, va afegir el tècnic de les del Pla d’Urgell.