Punt d'or in extremis del Finques Prats Llista

El Finques Prats Llista arranca un empat al remuntar un partit que tenia perdut || Malgrat els errors en defensa, l'equip va saber reaccionar al final i va tenir en el porter Elagi Deitg el seu millor jugador

Els llistats s’abracen a l’anotar un dels quatre gols.

Els llistats s’abracen a l’anotar un dels quatre gols.CLARA LIÁNEZ

Després d’arrancar amb quatre derrotes seguides, el Finques Prats Lleida Llista va encadenar ahir la segona jornada sense perdre després d’aconseguir un valuós empat davant del Caldes (4-4), que va dominar bona part d’un duel que els lleidatans van haver de remuntar, amb un Elagi Deitg espectacular, sobretot a la segona meitat. El matx va arrancar amb el Caldes avisant en els primers compassos amb trets de Presas i Rovira, als quals va respondre molt segur Elagi Deitg. El Llista no es va arrugar i va replicar amb tres arribades franques que van acabar amb dos llançaments de Vives i un altre de Jepi Selva que es van estavellar al cos de Jaume Gisbert, ahir titular en detriment del lleidatà Jordi Pons.

Però en una jugada que aparentment no tenia perill, un tret des de lluny el va desviar Rovira prou per despistar el porter lleidatà.El Llista, que una altra vegada tornava a anar darrere en el marcador, va reaccionar a l’instant amb una jugada de Selva, el rebuig de la qual el va enviar alt Cañellas. Però un minut després arribaria el segon cop del Caldes, aquesta vegada a bola parada per un penal un pèl rigorós que Presas es va encarregar de transformar. La situació encara es podria haver complicat molt més, ja que en el minut 9 era exclòs Cañellas per enganxar amb l’estic el patí d’un rival.

Per sort, Deitg va ser molt hàbil i va parar la falta directa llançada per Rovira. Els llistats van aguantar estoicament els dos minuts en inferioritat, suportant un setge total del Caldes, que va rematar en cinc ocasions sense fortuna, la que tampoc va tenir Vives en un contraatac que va salvar Gisbert. Al cap de poc de recuperar l’home exclòs, el Llista va aconseguir retallar distàncies gràcies a la targeta blava que va veure González per tallar un contraatac conduït per Aragonés.

La directa no la va desaprofitar Vives, que va donar esperances als seus. Folguera va tenir l’empat un minut després, però es va trobar amb el porter del Caldes, equip que anotaria el tercer gol amb una mica de fortuna, ja que la centrada de González des de l’esquerra va rebotar en un jugador lleidatà i la bola va entrar mansament a la porteria. D’allà fins al descans els dos equips van tenir ocasions per marcar, però el marcador ja no es va moure.A la tornada dels vestidors la situació no va canviar, al contrari, va anar a pitjor per als interessos d’un Finques Prats que va sortir fora del partit, amb moltes llacunes defensives i cometent errors no forçats molt greus que, per sort, no es van traduir en gol gràcies a la gran actuació de Deitg.

El porter igualadí va salvar el gol en dos mà a mà amb Rovira, després de robar la bola a Vives i d’un error de Cañellas en la passada. Presas i Gurri també en van tenir dos de clares cada un sols davant de Deitg, que les va desbaratar totes, fins i tot una amb la visera del casc. I quan semblava que el gol visitant estava a prop, va arribar el 2-3 en una jugada personal de Paiva.

El gol va exercir de revulsiu per a un Llista que fins aquell moment estava gairebé enfonsat. Dos minuts després va arribar una jugada polèmica, quan el col·legiat Xavier Buixeda, amb el qual el Llista ja ha tingut males experiències en el passat, no va assenyalar una més que clara exclusió d’un jugador del Caldes per fer caure Folguera. No va tenir cap problema minuts després per assenyalar la desena falta lleidatana que va permetre a Blanqué anotar el 2-4 al transformar la directa.Quedaven encara 6 minuts i tocava apel·lar a l’èpica.

El Llista va treure el seu orgull i es va llançar a l’impossible. La primera pedra la va posar Vives, que va robar una bola i davant de la sortida de Gisbert la va aixecar subtilment per situar un esperançador 3-4 amb cinc minuts encara. El Finques Prats es va bolcar sobre la meta rival i el matx es va tornar frenètic.

Deitg va estar incommensurable, parant-ho tot. Presas, esgotant la possessió, va intentar un centrexut que va repel·lir el pal, i uns segons després era Paiva el que topava amb la fusta en el 47. Però a menys de dos minuts per al final, el portuguès empatava el duel en una jugada d’estratègia.

El Llista encara tindria un parell d’accions, l’última de Vives, però el marcador ja no es va moure i va sumar un punt d’or per afrontar amb una altra cara l’aturada de Lliga per la disputa del Mundial de l’Argentina.

“Hem empatat per coratge i caràcter”

Albert Folguera donava per més que bo l’empat d’ahir i reconeixia que “hem guanyat un punt, perquè hem tornat a començar molt malament. No diré que hem sortit sense actitud, perquè no seria cert, però sí sense aptituds defensives, que les tenim”, es lamentava el tècnic, que afegia: “Al final hem empatat, però ho hem fet més per coratge i caràcter que una altra cosa.

De caràcter sé que tenim i ens en sobra, però m’agradaria que aquest caràcter el podríem canalitzar i que estiguéssim més tranquils. Hi ha un moment que l’equip es precipita, no arriba a porteria. Som molt previsibles, i això ho hem de reconduir.

Estic molt content pel punt, el valoro molt positivament, perquè no el teníem, estàvem morts, i a partir d’aquí seguirem treballant i construint durant la parada de la Lliga”. També es va referir a Elagi Deitg. “A la primera part fa 18 parades de mèrit i a la segona 15. Estem parlant de números del Barça”, va assenyalar sobre el jugador.