HOQUEI PATINS LLIGA CATALANA

El Llista cau amb el cap ben alt

Continua amb la millora plantant cara al Noia, que no va poder tancar el partit fins als minuts finals || Va fallar dos penals i una directa que haurien pogut canviar el signe del matx

Xavi Aragonès pugna amb Adrià Ballart davant la mirada de tota la banqueta lleidatana.ALBA TARRÉS

El Finques Prats Lleida Llista no jugarà avui la que hauria sigut la seua tercera final de la Lliga Catalana en cinc anys. Els llistats, en clara millora després d’una mala arrancada de temporada, van sucumbir en semifinals davant del Noia (5-3), que aquest migdia es disputarà el títol davant del Calafell, que va batre l’Igualada (2-3). La final femenina la jugaran el Voltregà i el Sant Cugat.

Uri Codony, que ahir va sortir de titular en l’alternança que ha anat mantenint Albert Folguera en aquesta competició, va ser el gran protagonista en una arrancada de partit amb clar color rival. El porter llistat va evitar que el Noia es posés davant després de repel·lir els trets de Salvadó, en dos ocasions, Bargalló i Eloi Mitjans, alguns dels quals producte d’errors lleidatans en la sortida de la bola. Va començar a despertar-se el Llista i ho va fer amb un primer avís de Jepi Selva, que va ser el preludi de la primera clara ocasió, un penal que el mateix jugador de Valls va forçar i que Vives no va aconseguir transformar.

El gironí va topar primer amb el travesser i després, recollint el refús, amb un Blai Roca molt segur. A l’altre costat de la pista, Codony continuava intractable desviant rematades de Costa i Esteller, fins que un tret potent i llunyà de Bargalló el va superar per alt (1-0). El porter lleidatà i el travesser van evitar el segon del Noia poc després.

Els llistats van reaccionar i després de dos avisos de Paiva i Aragonés, Badia, recollint un refús i gairebé sense angle, va igualar la contesa. Però poc li va durar l’alegria al Finques Prats, que un minut després va ser castigat amb un penal que Costa, recollint el rebuig inicial de Codony, va transformar. Tocava reaccionar i l’equip de Folguera ho va fer.

Va merèixer l’empat abans del descans, però ho va aconseguir als cinc minuts de la represa amb una directa transformada per Vives. Paiva va vorejar el tercer en un parell d’accions que Roca va desbaratar, el mateix que va fer Codony davant de Costa i Salvadó.El Noia va tenir dos ocasions franques per posar en perill el seu rival, però va topar de nou amb el porter llistat, que va aturar dos faltes directes consecutives. En plena superioritat numèrica, Esteller sí que va aconseguir marcar el 3-1 i segons després Mitjans transformava una altra directa per l’exclusió d’Aragonès (4-2).

El duel es posava molt costa amunt i més després que Vives tornés a enviar al travesser un penal forçat per Folguera. Però l’equip no va caure en la desesperació i Selva, en una jugada d’astúcia, va retallar distàncies. A partir d’allà va ser un setge sobre la porteria de Blai Roca, que va estar incommensurable.

Quan semblava que arribaria l’empat llistat, Bargalló, recollint un rebuig, va posar el 5-3. Va ser una gerra d’aigua freda, però ni així es va rendir el Llista, que va tenir l’opció de posar-se de nou en la batalla, però va tornar a fallar una falta directa. Malgrat la derrota, Albert Folguera es va mostrar content: “Hem competit molt bé i fins al final davant d’un gran rival.