QATAR

Lewandowski falla un penal i Polònia no pot guanyar Mèxic (0-0)

Els del 'Tata' Martino es mereixen més bon resultat

Lewandowski, amb el 9, en una acció del partit contra Mèxic.

Mèxic s’ha estavellat (0-0) contra una garrepa Polònia en la primera jornada del Grup C del Mundial de futbol de Qatar, disputada a l’Estadi 974 de Doha, i ha desaprofitat la sorprenent derrota de l’Argentina, encara que va poder fins i tot perdre si el davanter del FC Barcelona Robert Lewandowski hagués anotat un penal en la segona part.

Amb el fre de mà llançat per aquesta històrica derrota (1-2) de l’Argentina contra l’Aràbia Saudita, país que va decretar un dia festiu per la gesta, Mèxic i Polònia han enfrontat estils sense córrer riscos en un pols en el què els de Gerardo 'Tata' Martino van merèixer més per empenta que per ocasions i joc.

La 'Tricolor', amb el futbol de possessió de l’escola del 'Tata' Martino que el va portar a la banqueta del Barça. Davant, una Polònia amagada, ultradefensiva, amb un esquema de 5 al darrere i a la recerca d’una contra fulminant que culminés la 'bota d’Or' de Robert Lewandowski, traint a aquella generació liderada per Zbigniew Boniek i Lat que va enlluernar amb el seu joc de saló en el Mundial de España'82 del Naranjito.

El món al revés. La pilota ha estat de Mèxic, que ha tingut un parell d’opcions en un rematada de cap d’Alexis Vega i un tret de Jorge Sánchez que ha posat en algun conflicte a Szczesny per agafar davantera abans del descans d’un due condicionat per l’ensopegada prèvia de l’Argentina de Leo Messi.

En canvi, Polònia ha agitat el partit amb un error. Un penal de VAR comès a Lewandowski no ha estat anotat -el tercer que erra amb la seua selecció- en el minut 58 per l’ariet del Barça, que continua sense anotar en un Mundial i ha provocat que Mèxic vaig alimentar la seua moral i ocasions animada per la parada del veterà, 37 anys al carnet, Francisco Guillermo Ochoa.

El grup de Czeslaw Michniewicz va semblar pujar la línia de pressió, però va ser un miratge. El seu equip va semblar aixecar un mur amb els 974 contenidors reciclats utilitzats en la construcció de l’estadi desmuntable que serà història després de la Copa del Món, i es va atrinxerar enrere en defensa de l’empat.

Mèxic ho ha intentat amb el cor, però ni les cames ni el futbol no van estar ja del seu costat en el tram final. Després de la derrota de l’Argentina, l’Aràbia Saudita és el líder del grup i els del 'Tata' jugaran la seua primera 'final’a Qatar 2022 contra Messi i companyia dissabte vinent (20:00 hores) a Lusail.

Per la seua part, un absent Lewandowski, molt allunyat del que va enlluernar en el Bayern de Munic, continuarà intentant estrenar el seu currículum com a golejador en un Mundial contra els saudites unes hores abans (14:00), i millorar una versió que avui ha remogut a la seua butaca als seus compatriotes Boniek i Lat.