El Cadí surt del pou

Venç a la pista del Bembibre i acaba amb una ratxa de tres derrotes consecutives en Lliga || L'encert des de la línia exterior i la defensa a la segona meitat, claus del vital triomf

Jewel Tunstull llança a cistella davant de Vanessa Austin.

Jewel Tunstull llança a cistella davant de Vanessa Austin.ÁREA 11

El Cadí va posar fi a una ratxa de tres derrotes seguides en Lliga després de guanyar ahir a la pista del Bembibre (41-64), en un partit en el qual va ser determinant l’encert exterior de les lleidatanes (11 triples) i la defensa durant la segona meitat. L’equip de Jordi Acero va fer gala de potencial des de més enllà dels 6,75 metres des dels primers compassos, amb una Peña especialment encertada. Tanmateix, la màxima diferència no va anar més enllà dels 6 punts del 7-13 després de dos tirs lliures de Raventós.

El Cadí va suar sang per trobar les jugadores interiors i les lleoneses ho van aprofitar per mantenir-se dins del partit (11-17). El Bembibre va començar a trobar també encert exterior, però el conjunt lleidatà sempre va estar atent a una possible reacció local. A poc a poc va anar pujant l’avantatge i el Cadí es va trobar amb el 20-30 a falta d’1:52 per al descans.

La mala notícia va ser la tercera falta de Tunstull, que va seguir la tercera de Brotons. Una petita desconnexió va propiciar que el Bembibre recuperés terreny, amb un parcial de 7-1 culminat amb un triple de Silva que deixava el duel obert al descans (27-31).Bahí va obrir el tercer acte amb un triple, mentre que Raventós i Peña, amb un altre triple, van rubricar un parcial de sortida de 0-7 a què Pepe Vázquez, tècnic local, va respondre amb un temps mort. Tunstull, des de la línia de tirs lliures va augmentar la renda i el Cadí se’n va anar als 13 punts d’avantatge (27-40).

Al Bembibre li va costar més de 5 minuts anotar la primera cistella, però Whalen va liderar la reacció local. Amb un 7-0, les lleoneses van tornar a ajustar el marcador, abans que Brotons i Ramette tanquessin el tercer quart des de la línia de tirs lliures (34-42). La diferència es va moure entorn dels 10 punts, tot i que després d’un triple de Silva, les locals van amenaçar de reaccionar.

Acero va aturar el xoc a 4:08 per al final (39-47) i Bahí va anotar un altre triple per a la tranquil·litat de la banqueta lleidatana. Va ser un cop molt dur per a les locals, del qual ja no es van recuperar. Les del Bierzo van estar més pendents de les decisions arbitrals que de la remuntada i el Cadí va aprofitar els nervis per sentenciar.

Nou triple de Raventós i cistella de Tunstull per situar el 41-57 a falta d’1:31 per al final. El tercer triple de Bahí i dos punts de Strautmane van ampliar el parcial fins al 0-10 i la letona es va encarregar de tancar el marcador (41-64) amb un rival totalment enfonsat. El quart triomf del curs servirà per agafar moral de cara al duel de dimecres (20.00) contra el Castors Braine a la EuroCup.

Acero: “És una victòria molt merescuda i que necessitàvem”

El tècnic del Cadí, Jordi Acero, va manifestar després del partit que “hem fet un matx molt seriós, amb molt esforç i treball. Els dos primers quarts han estat bons en atac, però hem alliberat massa trets del Bembibre. A la segona meitat hem estat molt sòlides en defensa, hem controlat el rebot i és una victòria molt merescuda i que necessitàvem”.

Una de les claus per a Acero va ser el rebot, ja que “no volíem donar-los segones opcions i a la segona meitat hem estat molt bé. Aquesta solidesa defensiva ha estat la que ens ha donat la victòria en aquesta pista”, va afegir el tècnic.