El Barcelona elimina la Reial Societat gràcies a un gran gol de Dembélé

El Barcelona elimina la Reial Societat gràcies a un gran gol de Dembélé i Ter Stegen sosté a l'equip a la recta final || Els donostiarres van jugar la segona part amb deu, per l'expulsió de Brais Méndez, després que el VAR corregís Gil Manzano

Dembélé celebra el gol amb què el Barça va passar a les semifinals.

Dembélé celebra el gol amb què el Barça va passar a les semifinals.EUROPA PRESS

La versió més vistosa i determinant d’Ousmane Dembélé va curtcircuitar el pla de la Reial Societat al Camp Nou (1-0), que va jugar més de mig partit en inferioritat per l’expulsió de Brais Méndez, i va impulsar el Barcelona a les semifinals de la Copa del Rei.

L’afició blaugrana va rebre amb xiulets Gil Manzano, que es va retrobar amb Robert Lewandowski

El Barça, que va completar un notable primer temps, en va tenir prou amb un cacau del francès al minut 52 i va acabar demanant l’hora en un duel vibrant. Durant els últims compassos del partit, Marc-André ter Stegen va salvar en dos ocasions el gol de l’empat de l’equip basc.Va prometre Xavi a la prèvia un partidàs. I l’equip ho va complir al primer temps.

Van sortir els mateixos onze que ja van brillar en el duel amb el Reial Madrid (3-1) a la final de la Supercopa. I el Barça dels quatre centrecampistes –De Jong, Busquets, Gavi i Pedri– es va tornar a agradar. El tècnic ni tan sols va donar l’alternativa a Iñaki Peña a la porteria, titular en les dos primeres rondes.En els primers 45 minuts el Barça va donar una lliçó magistral de com superar la pressió de la Reial Societat amb desplaçaments precisos buscant l’home lliure.

Així es van veure algunes de les arribades clares del seu equip al primer temps, amb un Dembélé diabòlic a la banda dreta. El sempre imprevisible davanter francès va ser una gasela. Els seus dríblings veloços i tocs precisos van tornar boja la línia defensiva basca, especialment el lateral esquerrà Diego Rico, però els blaugranes no tenien punteria.

Una conducció individual des del centre del camp del protagonista del matx va acabar amb un tret lleugerament desviat des de la frontal de l’àrea. El gal va tornar a aparèixer poc després per inventar-se una passada interior a Frenkie de Jong que no va trobar porteria. Abans, li van anul·lar un gol per fora de joc de De Jong a Lewandowski, que es va retrobar amb l’àrbitre que el va expulsar en l’encontre amb l’Osasuna en Lliga, Gil Manzano, que va ser rebut per xiulets per l’afició blaugrana.

Malgrat el domini del Barça, la Reial, fidel al seu estil, no va renunciar a la pilota i va trobar en el centrecampista del filial Pablo Marín el seu millor home. De les seues botes, en va sortir la jugada que va acabar amb un cop amb l’esquerra de Take Kubo escopit pel travesser. El xut del japonès va ser la millor ocasió de l’equip d’Imanol Alguacil abans que el duel, electritzant i vistós, es veiés afectat per l’expulsió de Brais Méndez (41’) per una duríssima entrada a Busquets.

El VAR va avisar el col·legiat, que en un primer moment li havia mostrat la groga, i finalment li va mostrar la roja.A la segona part la línia defensiva donostiarra no va poder frenar Dembélé, que al minut 52 va guanyar una carrera a l’espai, va activar la sisena marxa i es va inventar un potent cacau que va acabar a la xarxa (1-0). El gol va destensar el Barça i la Reial no va dubtar a aprofitar-ho. Es va evaporar el domini blaugrana amb la pilota i el seu rival, fins i tot en inferioritat, va posar en un compromís la línia defensiva blaugrana.

Va vorejar l’empat la Reial amb una ocasió claríssima de Sorloth. Després de deu minuts de migdiada, el Barça va tornar a recuperar la intensitat. La pilota tornava a circular amb fluïdesa i les entremaliadures de Dembélé apareixien de nou.

Una centrada seua la va recollir Gavi dins de l’àrea, però el travesser va evitar el gol de l’andalús. El Barcelona no va tancar el partit i la Reial va avançar les línies en els últims minuts buscant l’empat. El va tenir al minut 87 Robert Navarro, que no va saber aprofitar una mala sortida de Ter Stegen, que va evitar el gol amb la mà dreta.

A la penúltima jugada, el porter alemany va rebutjar un altre potent tret d’Olasagasti. El Barça està a tres partits d’aixecar la Copa gràcies al ritme de Dembélé i a la solidesa de ferro de Ter Stegen. Xavi va dir després de l’encontre que “hem fet seixanta minuts brillants” i va afegir que “hem dominat una Reial amb onze que venia de guanyar nou partits seguits.

I ho hem fet jugant bé. Som al gener on volíem ser”, i a més a més va elogiar Démbélé: “Ha madurat molt, jo crec molt en ell”, va afirmar. Osasuna es va classificar per a les semifinals al guanyar el Sevilla per 2-1 amb un gol a la pròrroga (99’) d’Ez Abde.

El partit se’n va anar al temps extra amb una diana d’En-Nesyri al 94 amb què el Sevilla va neutralitzar la de Chimy Ávila al 71. Avui juguen València-Athletic (20.00) i Reial Madrid-Atlètic (21.00).