HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

Les lleidatanes del Vila-sana s'asseguren la classificació per a la pròxima Champions Vila-sana

El conjunt del Pla d'Urgell goleja el Sant Cugat i s'atansa a quatre punts del líder Palau, que va caure a Gijón

Les jugadores del Vila-sana celebren un dels seus set gols, ahir davant del Sant Cugat.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va tornar ahir a la competició domèstica amb una golejada davant del Sant Cugat (7-1), encarrilada en els primers minuts i segellada en el tram inicial de la segona part. El triomf va servir per retrobar-se amb la victòria a l’OK Lliga, després del seu últim empat a la pista del Liceo (2-2). A més, amb la derrota el Palau de Plegamans davant del Gijón (4-2), l’equip del Pla d’Urgell s’atansa a quatre punts del liderat i s’assegura la seua participació a la pròxima Champions de forma matemàtica.Després d’uns tímids avisos inicials del Sant Cugat en el tram inicial, el Vila-sana es va avançar en el minut 6 amb un gol de Vale Fernández (1-0), pocs segons abans que Barcons anotés el segon (2-0) a passada de Luchi Agudo, brillant ahir en el paper d’assistent.

El conjunt lleidatà va continuar atacant i va aconseguir atansar-se a la porteria d’un Sant Cugat molt tancat en defensa. Tanmateix, els gols no van arribar fins a l’inici de la segona meitat, en la qual les lleidatanes van sortir en bloc. Tot just sortir de vestidors, Victòria Porta va anotar el 3-0 amb un tret llunyà.

Encara que el conjunt barceloní va retallar distàncies amb el 3-1, obra de la lleidatana Laura Porta, de penal, l’equip del Pla d’Urgell va ampliar ràpidament fins al 5-1 amb dos gols consecutius de Vale Fernández i un de Victòria Porta. Amb el matx decidit, les germanes Vale i Julieta Fernández van posar el 7-1.El tècnic de les lleidatanes, Lluis Rodero, va declarar que “el resultat ha estat fins i tot curt perquè hem fallat ocasions, però és una victòria per agafar confiança en una setmana difícil, amb jornada de Lliga i l’anada dels quarts de la Champions davant del Manlleu”. L’Alpicat masculí va patir ahir una cruel derrota davant del Shum Maçanet, que l’allunya a set punts de l’ascens, a falta de tres jornades, en un partit en el qual va igualar un 0-2 en contra però que va acabar 2-4.

El matx, amb nombroses targetes blaves, se li va posar costa amunt a l’Alpicat, ja que el Maçanet es va avançar en el primer minut (0-1) i va doblar el seu avantatge abans del descans (0-2). El conjunt lleidatà va fallar un penal i dos faltes directes. Tanmateix, i acompanyat d’un Scarso brillant sota pals, l’Alpicat va igualar amb gols de David Navarro i Iago Vázquez (2-2). Però en el tram final l’equip visitant es va avançar de nou (2-3) i va tancar el xoc a falta de segons (2-4).

L’Alpicat, de nou cuer, rep el Manlleu

L’Alpicat, novament cuer de la Lliga arran del triomf del Las Rozas (2-1), buscarà avui una victòria davant del Manlleu, cinquè classificat, que el posaria a dos punts de la permanència. Per la seua part, el Fraga va caure a casa davant del Liceo (0-2).