Futbol

El Barça B passa per damunt d'un AEM que encara opta als play-offs (3-0)

El filial blaugrana, líder de la Lliga, s'exhibeix davant d'un tímid AEM que només va mantenir opcions de puntuar fins al 70 | Bartel obre el marcador amb una gran vaselina, que millora Arias per sentenciar l'equip lleidatà, que segueix a 3 punts del play-off

Laura Fernández prova d’escapar-se de la pressió de les blaugranes Bartel i Corrales, amb Vicky López al fons.NOELIA DENIZ

Les visites al Barça B s’han convertit en una derrota gairebé assegurada per a l’AEM. En els seus deu enfrontaments al feu blaugrana, només ha puntuat una vegada, en el primer la temporada 2013-14, i ha perdut els nou restants. Ahir, amb una versió poc rebel, l’equip lleidatà va ser testimoni d’una exhibició del filial blaugrana, que va demostrar un gran ventall de motius pels quals lidera la categoria amb sis punts de marge respecte al segon i es va emportar un clar i merescut triomf (3-0).

A les constants combinacions del centre del camp blaugrana, que comptava amb l’importantíssim reforç de Vicky López partint des de l’extrem esquerre, s’hi va unir la seua gran qualitat en la definició. Primer va ser Bartel qui va avançar les locals amb una suau vaselina en el minut 37, que Ari Arias va millorar amb escreix al 70 per firmar el segon gol. L’AEM es va acomiadar llavors de les poques esperances que va tenir durant tot el partit i, quan buscava el gol amb poca fe, va acabar encaixant el tercer. Malgrat la derrota, l’equip lleidatà té els llocs de play-off a només tres punts, ja que la majoria dels rivals tampoc van guanyar.

Amb l’única baixa de Yiyi, Rubén López va apostar per un onze molt reconeixible preparat per córrer darrere de la pilota durant gairebé tot el partit, com finalment va passar. El degoteig d’ocasions locals va ser constant en el tram inicial, amb un AEM amb una pressió poc efectiva i incapaç de sortir des de darrere amb pilotes llargues que complicava el vent. El primer avís va arribar amb un tret de la lleidatana Alba Caño, capitana del Barça B, que va rematar sola des del punt de penal després d’una passada enrere de Martret, que va atrapar segura Laura Martí. L’altra Laura de l’AEM, Fernández, va salvar el gol cinc minuts després, interposant-se en una rematada de María Pérez a la sortida d’un córner.

El Barça trepitjava àrea rival, amb arribades de segona línia de Bartel, Mingueza i Caño, a qui es va unir Vicky López, en el minut 20. Primer va enviar una rematada alta després d’una retallada seca a Iris i, cinc minuts després, va rematar al pal, després d’una gran intervenció de Laura Martí empetitint espais a la internada de la prometedora centrecampista. La de Guissona va haver de ser atesa i la col·legiada va enviar els equips a la pausa d’hidratació, que va suposar un respir per a l’AEM. L’equip lleidatà va aconseguir tancar els camins cap a la seua àrea, però llavors va sortir a col·lació la qualitat blaugrana. Després d’una altra passada picada d’Ari Sánchez, Bartel va controlar la pilota entrant a l’àrea i la va picar davant de la sortida Laura per anotar (1-0). El matx podria haver arribat al descans amb empat, ja que en una pilota llarga des de la defensa Andrea es va plantar sola davant de Txell Font i va marcar, amb la jugada ja anul·lada per un fora de joc inexistent. Cert és que també hauria pogut arribar el segon del Barça, ja que després d’un rebot Vicky López estava amb la canya preparada per embocar i va aparèixer Gema Ginés per evitar la rematada i el gol, que va acabar arribant al 70.

En el segon temps, l’AEM va saber resistir les infinites possessions locals sense ocasions, fins que el tècnic local, Òscar Belis, va treure al camp una important bala que guardava a la recambra, la d’Ari Arias, màxima artillera de la Lliga amb 14 gols, després del que va anotar ahir. L’atacant va entrar en el 60 i al 70 va rebre una pilota perfilada a la dreta de l’àrea, va aixecar el cap i es va treure de la màniga una vaselina suau, que Laura Martí només va poder observar (2-0). La de Guissona va encaixar un altre gol en el tram final. Amb l’AEM abocat a l’atac en un córner, Meri, que tancava darrere, va penjar la pilota i va rebotar en la blaugrana Dragoni. Aquest va sortir disparat cap al camp lleidatà i, encara que Laura Martí va sortir a la desesperada, la italiana la va superar i va anotar el tercer a plaer (3-0).

El tècnic de l’AEM, Rubén López, va ser crític amb la mentalitat de l’equip i va considerar que “no hi hem cregut mai, des que hem creuat la porta de la Ciutat Esportiva”.

L’entrenador va continuar incidint en aquesta idea i va afegir que “ha estat el primer partit en què l’equip no ha tingut prou confiança per tirar-lo endavant i, davant del Barça, si no tens la confiança per treure’l, no el treus”. Encara que no va dubtar a reconèixer que “el Barça B és un gran equip, amb molts recursos i que et treu sempre avantatges”, López va afirmar que “l’AEM avui li ha posat les coses molt fàcils. Haurien pogut guanyar igual, però només hem tingut intensitat després de la primera pausa d’hidratació i aquí amb un quart d’hora no et val”, va afegir el tècnic, visiblement contrariat després del matx. A més, va valorar que “a la segona part hem pressionat una mica més, amb algun robatori alt de pilota, però amb el segon gol hem abaixat els braços”.

El tècnic va trobar a faltar la “mentalitat per poder competir en tots els camps i no sentir-te menys que ningú” i va concloure la seua intervenció dient que la derrota “no ha d’afectar per al futur perquè si sumes aquí són molt bons punts, però caure és el normal”. Per la seua part, Laura Fernández també va opinar que “ens ha faltat una mica d’intensitat i tenir decisió amb la pilota”. Tanmateix, va recalcar que “el vestidor confiava a poder guanyar el partit”. Sobre el rival, la davantera va dir que “són jugadores molt joves, amb molts recursos i que quan els iguales alguna pressió sempre troben moltes solucions per superar-te”.