FUTBOL COPA LLEIDA

Superioritat sense pal·liatius del Mollerussa davant del Balaguer

El Mollerussa, que competirà tres categories per sobre del Balaguer, s'endú un plàcid triomf per encarrilar l'encreuament al seu favor || Un doblet final de Jofre va ampliar el marcador fins a l'1-4

El davanter del Mollerussa Adrià Fernández carrega la cama per intentar una rematada a la porteria del Balaguer.JOAN BOVÉ

El Mollerussa, amb gairebé un mes de rodatge d’entrenaments, va superar ahir sense pal·liatius un Balaguer (1-4) que va començar a entrenar-se dilluns passat i que s’estrenava ahir en pretemporada. A més de beneficiar-se del seu ritme competitiu més alt, el conjunt del Pla d’Urgell va donar mostra de la diferència de tres categories que separaran els dos equips aquesta temporada, ja que el Mollerussa jugarà a Tercera RFEF i el Balaguer a Segona Catalana, per sentenciar l’eliminatòria de quarts de final de la Copa Lleida abans del partit de tornada que acollirà el Municipal de Mollerussa dimecres. Els de Jordi Cortés van mostrar molt aviat les seues armes i en només 15 minuts es van avançar per 0-2.

Al minut 4, va ser Jordi Ars qui va inaugurar el marcador perquè, deu minuts després, Lamin anotés un 0-2 que semblava insalvable per a un Balaguer que es va mostrar voluntariós però desordenat.El Mollerussa, per la seua part, es va demostrar molt superior físicament i amb una davantera que amenaçava una vegada i una altra la porteria defensada per Alfred. Tanmateix, quan ja s’esperava el descans, una falta servida per Mikel va ser desviada per Angerri per retallar distàncies (1-2).En la segona meitat, el ritme del partit va baixar notablement i el Mollerussa, que venia de jugar un amistós dissabte a Barbastre (1-1), va continuar intentant ampliar el marcador davant d’un Balaguer replegat en defensa i que semblava satisfet amb el resultat.Va ser en els últims 10 minuts de partit quan el Mollerussa va sentenciar el matx i l’eliminatòria, amb dos gols anotats per Jofre Graells.El primer dels gols va arribar al minut 78, poc després que l’àrbitre decretés la pausa d’hidratació, i el segon del seu compte particular va arribar quan s’entrava al temps afegit de l’encontre.Després del voluminós resultat del xoc, el partit de tornada, que es disputarà dimecres a la capital del Pla d’Urgell, s’endevina com només un tràmit per al Mollerussa, el vigent campió de la competició, ja que es va imposar al final de la passada edició a la final davant de l’Atlètic Lleida. Alguaire i Alpicat van deixar ahir el seu encreuament de quarts de final de Copa Lleida totalment obert per a la tornada, prevista per a divendres a Alpicat, després d’empatar (1-1) en el xoc d’anada.

Ambdós equips van acusar la falta de ritme, ja que van iniciar els entrenaments de pretemporada dilluns passat, i van desplegar un partit típic de pretemporada, amb molt poc ritme i encert, i en el qual es va viure un gol en cada meitat.L’Alpicat, que jugarà a Segona Catalana després de perdre la categoria al maig, va aconseguir avançar-se convertint un penal al minut 38, llançat per Ciru (0-1). Tot just sortir del descans, el conjunt local, que ha fet el camí invers i debutarà a Primera Catalana després del seu ascens la campanya passada, va aconseguir l’empat amb un gol d’Edu Tiers (1-1).L’Alguaire va aconseguir imposar una mica més de ritme al duel en la segona meitat i va buscar en més ocasions la porteria rival. Tanmateix, no va aconseguir traduir les seues intencions en ocasions clares i el marcador va acabar amb un empat que deixa l’eliminatòria per decidir en l’enfrontament de tornada.