El Tàrrega entrepussa a casa

Els de Fran Ríos cauen per un enganyós 1-4 contra un Igualada que va ser més efectiu

El conjunt blaugrana va acusar les absències per lesió de Vinicius, Adrià, Ramon, Juanjo i Sissoko

Un jugador del Tàrrega pugna amb un adversari pel control de la pilota durant una situació del partit. - XAVIER SANTESMASSES

El Tàrrega no va poder confirmar el seu bon començament de campionat després de la victòria inicial a Borges de la setmana passada i va encaixar una enganyosa derrota (1-4) amb un Igualada, que, sense ser superior, va aprofitar millor les ocasions en moments clau del duel per endur-se el triomf per un marcador massa inflat si tenim en compte la prestació d’un i altres conjunts al terreny de joc.

La primera part es va mantenir molt igualada encara que sense clares ocasions de perill en les àrees tret de la que va acabar significant el 0-1. Els visitants basaven l’estratègia atacant en llargs enviaments buscant les puntes per aprofitar la velocitat dels extrems. L’Igualada va marcar en la seua única arribada clara amb Navarrete, al minut 42 en un enviament profund al qual va arribar en velocitat Baldeh per avançar els visitants (0-1). A l’inici de la segona meitat, en un embolic en l’àrea local, al minut 48, Samba va introduir la pilota a la seua porteria (0-2).

El Tàrrega va reaccionar al minut 56 amb un gran gol d’Ilyass que va donar esperances de remuntada. Poc duraria aquesta sensació perquè en el minut 72, en un altre bon contraatac de l’Igualada, Samaniego va enviar a la xarxa la rematada després d’una altra bona passada llarga per materialitzar l’1-3 que va caure com una llosa sobre els blaugranes. Malgrat l’advers del resultat, els locals no van abaixar els braços i ho van intentar tot per retallar la distància en el marcador, encara que no els va acompanyar ni l’encert ni una mica de fortuna en la conclusió de les jugades d’atac. Amb tot decidit, en el minut 89, Arkoh va aconseguir l’1-4 per als seus i va tancar el marcador i el partit.

L’Artesa de Segre no va poder evitar la derrota en el primer partit davant de l’afició a Primera Catalana.

L’Unificació Llefià va mostrar la seua major experiència en la categoria i amb un solitari gol de Langarita es va emportar el triomf. En la primera meitat, els visitants van portar la batuta, van dominar lleugerament i en la seua única arribada clara van aconseguir el 0-1 en una pilota llarga des del lateral que va arribar a Langarita, que va buscar bé l’esquena de la defensa local i va batre Mansilla en el minut 15. Durant la resta de la primera part es va mantenir la mateixa tònica, però sense clares ocasions per a ningú fins a arribar al descans amb avantatge mínim per als visitants.

Ja a la represa, el tècnic local va introduir algun canvi i va modificar les línies per crear més perill en l’àrea de l’Unificació. Així, va augmentar l’equilibri al centre i el domini de la pilota va canviar de banda.

Així van començar a arribar les ocasions de l’Artesa, com una rematada de Dídac Castelló al minut 60 que es va perdre per poc. El Llefià es mantenia ordenat en defensa i travant el joc amb aturades i pèrdues de temps buscant defensar la curta però valuosa renda. L’Artesa va ser superior en aquesta segona part i al minut 75, Aires va tenir una altra clara ocasió per empatar, però finalment la defensa visitant va aconseguir refusar sobre la línia de gol. En els últims minuts de l’encontre l’Artesa no va desistir en el seu intent d’aconseguir, almenys, empatar el partit, però el Llefià va saber imposar la seua experiència més gran en la categoria i, malgrat el bon matx de l’Artesa, va saber mantenir la porteria a zero per emportar-se els tres punts.

Ríos: “Avui no hem estat a l’altura i per això hem perdut”

Al finalitzar el matx, l’entrenador del Tàrrega, Fran Ríos, va dir: “Independentment de si el resultat és més voluminós o menys, no m’agrada perdre, i no m’agrada perdre així.

Hem de treballar més i millor.” Preguntat sobre les baixes del seu equip, va dir: “Les baixes sempre afecten, però sobretot en el nostre cas, que són cinc, i això dificulta molt la feina ja no només en els partits sinó també en els entrenaments.” “De tota manera, ens servirà d’experiència per millorar la setmana que ve”, va concloure.