SEGRE

SANCIONS RÚSSIA

Uns 50.000 treballadors russos han estat acomiadats per les sancions occidentals

D’altra banda, 98.000 treballadors estan inactius. Això suposa 2,5 vegades més que l’1 de març

Unos 50.000 trabajadores rusos han sido despedidos por las sanciones occidentales

Unos 50.000 trabajadores rusos han sido despedidos por las sanciones occidentalesEFE/Yuri Kochetkov

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Uns 50.000 treballadors russos han perdut els seus llocs de treball fins el moment i uns altres 98.000 es troben en un període de vacances forçoses a causa de l’impacte de les sancions occidentals i la retirada d’empreses internacionals del mercat rus, ha assenyalat avui el Ministeri d’Ocupació i Protecció Social.

"Segons les dades operatives actuals, 98.000 treballadors estan inactius (o de vacances forçoses). Parlant en termes absoluts, això és 2,5 vegades més que l’1 de març", va assenyalar el viceministre d’aquesta cartera, Andréi Pudov, en una reunió en la Duma de l’Estat (Cambra Baixa), segons l’agència oficial TASS.

"Quant a les xifres anunciades d’acomiadament, són unes 50.000 persones, mentre que clarament no hi ha hagut comiats massius," va afirmar.

L’alcalde de Moscou, Serguéi Sobianin, va afirmar dimarts que unes 200.000 persones poden perdre la seua feina a la capital a causa del tancament d’empreses estrangeres.

A finals de març va dir que al voltant de 300 companyies internacionals van cessar la seua activitat a Moscou.

Pudov va al·legar que, malgrat els acomiadaments, vacances forçoses i feines de mitja jornada, a començaments de la primavera "es van contractar més de 2,5 milions de persones".

"Avui, uns 670.000 ciutadans estan registrats en els centres d’ocupació, mentre que hi ha 1,9 milions de llocs de treball en el banc de dades vacants", va agregar.

tracking