SEGRE
UGT Terres de Lleida

En igualdad seguimos igual

Creado:

Actualizado:

Les dones estem fartes de tanta i tanta desigualtat laboral! Al 2007, vam commemorar els 10 anys de la Llei d’igualtat 7/2007. Una llei que havia de fer possible la igualtat real i efectiva de dones i homes, també i molt especialment al mercat laboral. Però la realitat que vivim les dones el 2019 no és gaire diferent de la que vivíem anys enrere. La falta de concreció en molts aspectes a la llei, juntament amb els efectes de la crisi i l’aplicació de les reformes laborals, ens han mantingut en la mateixa situació de vulnerabilitat al mercat laboral.

Ens trobem davant una realitat que està fortament arrelada i sembla difícil de modificar si no hi ha una voluntat política ferma i decidida. Però els diferents governs d’aquests darrers anys, tant els estatals com els autonòmics catalans, tot i mantenir un discurs favorable, en realitat no han apostat per la igualtat, ja que les polítiques associades han anat perdent pressupost al llarg dels temps.

En aquest context, i davant d’un nou 8 de març en què les dones tindrem les mateixes o molt similars condicions econòmiques i socials, la UGT de Catalunya convoca VAGA GENERAL PER A TOTA LA JORNADA DEL DIA 8 DE MARÇ DE 2019.

L’objectiu és denunciar les situacions de discriminació i reivindicar la igualtat real entre homes i dones en els centres de treball i als carrers. Volem recordar, amb cada acte o acció que organitza el nostre sindicat, que la situació de les dones no ha canviat. Que 'En igualtat, seguim igual'! I que davant la inacció i falta de voluntat política per acabar amb aquesta xacra és necessària la mobilització popular, als carrers, a les empreses i dins la societat en general.

tracking