SEGRE

Creado:

Actualizado:

Maig del 2019. La ciutat de Lleida estava sumida en un profund estancament, amb importants projectes transformadors paralitzats, les finances municipals enfonsades i un govern decadent format per les forces que van aplicar el 155 a Catalunya. Un govern sense cap il·lusió i amb el sol objectiu de perpetuar-se en un poder que ja ostentava des de feia 40 anys.

Array La ciutadania va votar canvi, va voler canvi al capdavant de la Paeria.

Però no solament un canvi de cares. Els lleidatans van apostar per un canvi d’actitud, per un compromís amb la Lleida del futur, per recuperar l’autoestima com a ciutat i per tirar endavant tots aquells projectes que s’havien anunciat tantes i tantes vegades, però que no passaven de la foto al diari. Projectes que havien de fer de Lleida una ciutat d’oportunitats.

Qui va votar canvi, va votar per una Lleida amb sòl industrial, atractiva pels inversors de qualitat i creadora de llocs de treball. Avui podem dir que s’ha aprovat inicialment el Pla Director Urbanístic de Torreblanca Quatre Pilans, que el polígon privat de Torre Solé és una realitat i que l’estació de mercaderies de Pla de Vilanoveta bull d’activitat econòmica. Qui va votar canvi, va votar per un model comercial de proximitat en el qual les grans superfícies comercials formessin part de la trama urbana i creessin sinergies amb el comerç local.

Avui podem dir que aviat tindrem bones notícies sobre el Pla de l’Estació i que s’ha reorientat l’ARE per fer-hi un nou àmbit residencial i de serveis a la ciutat. Qui va votar canvi, va votar resoldre d’una vegada per totes el problema de l’allotjament dels temporers a la nostra ciutat. Podem dir avui que l’any vinent disposarem d’un Edifici Comunitari de Múltiples Usos que esdevindrà un equipament de qualitat al servei de les persones.

Qui va votar canvi, va votar prioritzar l’atenció als lleidatans que tenen més dificultats. Podem dir avui, entre altres coses, que l’edifici de les Josefines atendrà les persones sense recursos, que Lleida tindrà un Centre de Sexualitats i que serem pioners a Catalunya en el projecte Barnahus del Departament de Drets Socials de la Generalitat per atendre menors maltractats sexualment. Qui va votar canvi, va votar deixar enrere una estació d’autobusos construïda els anys 60 del segle XX i que no va ser mai reformada.

Podem dir avui que la Generalitat adjudicarà aquest mateix any la construcció de la nova estació, la millor de Catalunya, per més de 40 milions d’euros. Qui va votar canvi, va votar recuperar les Basses, un símbol de la ciutat del qual diverses generacions de lleidatans conserven records inesborrables. Podem dir avui que les Basses ja tenen el Pla Especial Urbanístic aprovat per poder esdevenir no solament un càmping, sinó també una zona d’esbarjo de qualitat oberta a tots els lleidatans.

Qui va votar canvi, va votar per una ciutat més amable i verda, pensada per a les persones. Podem dir avui que gràcies als diferents Fons Next Generation en poques setmanes començaran les actuacions de millora dels nostres carrers que faran de Lleida una ciutat viva, oberta a la gent i respectuosa amb el medi ambient.Aquestes i moltes altres raons són les que han mogut el Govern d’Entesa a la Paeria durant aquests tres anys de mandat. Malgrat les dificultats i malgrat gairebé dos anys d’inesperada i sagnant pandèmia d’abast mundial, hem treballat de manera incansable per assolir tots aquests objectius.

Davant de tot això, lamentem l’actitud frontista precisament d’aquells que van deixar la ciutat endeutada, paralitzada i decadent. Ens els trobem contínuament darrere les pancartes del no. El no a Torreblanca Quatre Pilans, el no al comerç dins la trama urbana, el no a l’Edifici Comunitari de Múltiples Usos, el no a l’estació d’autobusos, el no constant a tants i tants projectes rellevants per a la ciutat, que cada dia ens fa constatar més fefaentment que, amb ells al govern, Lleida hagués continuat en el rumb de deriva dels darrers anys.

Però els asseguro que no hi perdrem ni un minut. Nosaltres som els del sí. Lleida es mereix gestors valents, decidits i compromesos.

Si algú vol tornar a la Lleida del 2019, ja sap què ha de fer el maig de l’any vinent.Però no volem caure de cap manera en el cofoisme. Sabem que tenim molts reptes per afrontar i som conscients que queda molta feina per fer. Cal abordar profundament algunes matèries com la neteja, la seguretat, l’enllumenat, l’incivisme o la mobilitat, que ens ocupen dia a dia i que tenim la convicció de poder resoldre en els pròxims mesos.

No defallirem en la cerca de millores i solucions.El nostre projecte no s’acaba l’any vinent. Planifiquem la ciutat i treballem per fer-la millor pensant en les properes generacions, no en les eleccions vinents. Em preuo de pertànyer a un govern independentista, cohesionat i compromès amb els lleidatans.

Un govern que ha sabut crear complicitats amb la resta d’administracions catalanes i estatals en benefici de Lleida. Un govern amb objectius compartits i amb una idea cabdal que ens acompanya en el nostre actuar dia rere dia: fer de Lleida un lloc d’oportunitats, un pol d’atracció econòmica, empresarial, comercial, social i cultural, convertint-la en el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius. En definitiva, fer de Lleida la gran capital de la Catalunya Interior.

tracking