SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Ha arribat el torn del Xalet dels Camps Elisis

Creado:

Actualizado:

Més i més projectes desencallats, més i més notícies que posen Lleida, els seus barris, els seus recursos i les seues oportunitats al centre. Aquesta setmana anunciàvem una altra bona nova vital per a la dinamització cultural i social de la ciutat de Lleida, fruit d’un treball ingent entre Paeria i Generalitat. La carpeta lleidatana no s’atura i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de gairebé 180.000 €

Per rehabilitar el Xalet dels Camps Elisis, que permetrà abordar l’obra –on la Paeria posarà l’altra meitat de la inversió–, que tindrà un pressupost total de 355.957 euros.

Feia molts anys que el xalet noucentista dels Camps Elisis, l’antic River Cafè, esperava una solució per a rehabilitar l’estructura. Es va acabar de construir el 1926 i forma part del Catàleg de Béns Protegits de la ciutat. El xalet és un dels emblemes dels Camps Elisis, juntament amb el Palau de Vidre –que també serà rehabilitat gràcies als fons Next Generation.

Gràcies a la subvenció atorgada pel Departament de Cultura, la rehabilitació del xalet serà una realitat durant el 2023 i el 2024. A la llista del Pavelló de Vidre, de l’Institut de Cappont, de l’Equipament Comunitari per a Múltiples Usos, del polígon Torreblanca Quatre Pilans, hi hem de sumar, doncs, el Xalet dels Camps Elisis, un nou projecte de ciutat que aquest govern desencalla. I no ens aturarem aquí.Però quan i com farem la rehabilitació del Xalet dels Camps Elisis? Ara mateix es treballarà en la rehabilitació de l’edifici.

Les dues idees que, a priori, es contemplen són fer una concessió de tot l’espai per a usos de restauració i/o culturals o bé una fórmula mixta que combini la concessió amb un espai cultural de gestió municipal. Volem que la decisió sobre els usos que haurà de tenir l’edifici sigui compartida, per això obrirem un espai de diàleg que lideraran les regidories de barri i de Cultura per tal de comptar amb la participació del veïnat de Cappont i de tota la ciutadania en general. La intenció seria recuperar i tenir en marxa l’equipament de cara a l’any 2024.

Els Camps Elisis han de recuperar la seva activitat i el seu dinamisme, han de ser una baula necessària, un escenari imprescindible, per a fer realitat la Lleida dinàmica que ens mereixem. Una Lleida culturalment viva, que posa en valor el seu patrimoni. Aquesta subvenció de la Generalitat se suma a la rebuda a través del fons Next Generation de la Unió Europea de 3 milions d’euros que permetrà rehabilitar un altre edifici emblemàtic dels Camps Elisis i de la ciutat com és el Palau de Vidre.

Una remodelació que permetrà abordar una qüestió que feia molts anys que estava pendent.Són moltes les bones notícies que estem rebent darrerament, bones notícies que és important remarcar que no són fruit de l’atzar. Són fruit d’una feina vital dels treballadors i treballadores de la casa, de l’Ajuntament de Lleida, redactant i definint grans projectes per a la ciutat; i són fruit, també i com no podria ser d’una altra manera, de la voluntat política d’aquest govern per a transformar la ciutat i per a desencallar grans projectes que s’havien quedat tancats als calaixos dels diferents departaments.Lleida té moltes assignatures pendents, algunes ja les hem començat a solucionar. Ben aviat ja no hi haurà barracons a la ciutat de Lleida que serveixin d’aules; ben aviat ja no hi haurà gent dormint al carrer –o almenys tothom tindrà una opció digna per a poder passar les nits a la nostra ciutat–; ben aviat veurem els principals carrers de la nostra ciutat completament transformats en vies amables on els vianants tindran més protagonisme.

I tot això per a què? Doncs per a continuar fent passos per a esdevenir la ciutat referent que volem ser.Amb la darrera actuació que se suma a la llista, la rehabilitació del Xalet dels Camps Elisis, recuperarem uns espais emblemàtics per a la ciutat de Lleida que ajudaran al fet que la nostra ciutat sigui més dinàmica i amable. Treballem amb sentit de ciutat i visió de futur!

tracking