SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Una Paeria que pensa en les persones grans

Creado:

Actualizado:

Les persones grans són un gran actiu de Lleida essencial per avançar en el model de ciutat que volem. Per una ciutat més saludable, més endreçada, més segura, més cívica, d’oportunitats i més justa, també hem d’estar atents a les persones grans, que gràcies als seus coneixements i la seva saviesa han de ser partícips del present i del futur de Lleida. I per part nostra, hem de tenir la capacitat de satisfer les propostes que ens traslladen perquè puguin gaudir de la vellesa amb plenitud i acompanyats.

I per això, hem de contribuir a fer de Lleida una ciutat més empàtica i pensant en les persones grans.

Els hi devem tot i, en aquest sentit, nosaltres també hem de retornar-los el que ens han transmès i ens han donat garantint-los el seu benestar en el dia a dia. Com podem fer-ho? Per exemple, definint nous models habitacionals, amb immobles que incorporin àrees comunes per a les persones que hi resideixin i avançant en nous espais residencials, previstos en el Pla de Residències, als barris de Pardinyes, Cappont, la Bordeta, la Mariola i Balàfia. Per això, és important que des del govern municipal fem una bona planificació i un acompanyament per també buscar operadors per construir aquest espais, amb la finalitat que les persones puguin viure al barri de sempre i acompanyades per les seves famílies.

Per garantir el benestar de les persones grans també cal pensar en mesures transversals que inclouen diferents àmbits. Una acció a estudiar és l’ampliació dels programes per detectar possibles casos de solitud, dotar de més i de nous professionals els serveis d’atenció domiciliària i dels mateixos centres de dia i fer èmfasi en l’adopció d’hàbits de vida saludables. Una iniciativa encarada en aquesta línia és recuperar el servei de menjador a les llars per tal que les persones que ho desitgin puguin menjar acompanyades.

També, habilitar activitats col·lectives pensant en l’activitat física als parcs i jardins, que abans de tot han d’estar ben mantinguts. O en l’àmbit de la mobilitat, estudiant la revisió del taxi a demanda a l’Horta per estendre’l a totes les partides, així com a Sucs i Raimat, i analitzant la reimplantació de la línia L-11, per facilitar l’accés al Centre Històric.Un altre aspecte important que ens han fet arribar les persones grans és la relació fluïda amb l’administració, a l’hora de posar més facilitats per realitzar els tràmits i reduir la bretxa digital. Tirar endavant polítiques al voltant del col·lectiu de les persones grans és una de les prioritats del govern municipal.

Per això hem d’escoltar les persones grans i implicar-les en el disseny de les polítiques a implementar, i això vol dir, també, recuperar l’autonomia de les llars perquè puguin decidir les activitats que volen fer i el Consell Municipal de la Gent Gran. I alhora, cal fer-les partícips per construir el nou Pacte per al Civisme i avançar en un millor model de convivència per a Lleida. Tenir una escolta activa i constant amb la ciutadania és una peça clau per dur a terme un bon govern i, per això, una de les mesures que també plantegem posar en marxa és la de síndic o síndica de la gent gran, per tal que actuï com a interlocutor o interlocutora de les persones grans davant de l’administració.

Això ens permetrà dur a terme un seguiment precís i continuat de les diferents iniciatives a implantar i conèixer noves necessitats o inquietuds que es puguin produir.El nostre objectiu és clar. Volem posar el focus en les persones grans, garantint-los el suport necessari per viure amb qualitat i sempre tenint en compte i respectant el seu projecte vital individual. I per assolir-ho, hem de sumar entre totes i tots, i sobretot, generar-los confiança.

tracking