SEGRE

Judith Alcalà

Desinformació i menysteniment d'Educació a Lleida

Diputada electa del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Si portem ja anys de denúncia de l’oblit i la desídia del govern de la Generalitat vers les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, si hem aglutinat aquesta queixa en la crida a fer evident que Lleida Existeix i l’hem intensificada en aquesta darrera campanya electoral no és en va. Un cop més, i fins i tot sense fer cap mena de lectura de la realitat i d’uns resultats electorals que han fet del PSC la primera força política en vots a Catalunya, aquest govern en funcions (i disfuncions) de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ens demostren que poc que els importem Lleida i la seva ciutadania.

A poc menys d’un mes que comencin les preinscripcions del curs 2021-2022, escoles i famílies s’assabenten pels mitjans de comunicació de la remodelació del mapa escolar de la ciutat de Lleida, acordada entre l’ajuntament i el departament d’Educació. Un mapa que surt publicat el 18 de febrer als canals digitals de les respectives administracions, però no concreta la relació de carrers corresponent. Bé, davant de la sorpresa de famílies i centres, es pressuposa que aquesta modificació s’aplicarà al curs 2022-23, donant així el temps suficient per organitzar les visites de portes obertes i facilitant el procés de selecció a les famílies.

Doncs no. Si ningú diu el contrari, el nou mapa escolar s’aplicarà ja en aquest curs vinent. Però ningú no diu tampoc res en concret, mentre els dies passen i les incerteses s’acumulen. La Paeria remet a la Generalitat, i aquesta ni hi és ni se l’espera... Vaja, que a 3 de març, a poc menys de dues setmanes que s’obri el període de preinscripció, en ple període de portes obertes dels centres, les escoles i les famílies tenen com a única resposta del departament que el que hi ha fins al moment és un esborrany i que en breu es publicarà el detall dels canvis per a l’escolarització dels seus fills i filles.

Un cop més, i no sé quants cops portem ja, topem amb la ineficàcia, la precipitació i la improvisació d’un govern que hauria d’assumir urgentment que realment està esgotat. Passar pàgina no és una crida electoral, és una necessitat urgent per al bé de totes i tots.

tracking