SEGRE

Creado:

Actualizado:

El PP sovinteja les declaracions sagnants i ofensives. Ja sé que no van dirigides als milions de catalans que es queden garratibats a l’escoltar-les, sinó a un altre públic que amb la boca oberta, escolta i repeteix el que li interessa. Aquest públic tampoc em llegeix a mi, ni aquest diari, ni qualsevol mitjà en què puguin llegir o escoltar opinions diverses.

Poden triar i remenar entre els mitjans bocamolls del pensament únic. Als catalans ens tenen descomptats. Els admiradors del Sr. Rajoy han pogut escoltar-lo elogiant l’actitud negociadora del Govern Basc, contrastant-la amb la “deriva i radicalitat catalana”.

El Sr. Rajoy anunciava la firma de l’acord per aprovar la llei d’actualització del Concert Basc, l’anomenada Llei del “Cupo”, fins a l’any 2021 i afirmava solemnement que “és algo positivo para los vascos y para el conjunto de los españoles”. Quines galtes.

Algú ha sentit d’aquests energúmens una proposta de pacte que s’assembli al que tenen avui els ciutadans de primera categoria del País Basc? Dic això perquè la resta d’espanyols, de segona categoria, paguen el decalatge del xantatge basc, sense ni badar boca, això sí, a condició que els catalans restin en la tercera categoria.

És tan vergonyosa la compra de vots per mantenir-se en la mamella del poder que em resulten insuportables les declaracions, que en el mateix acte, va fer Don Pablito Casado. Francament comparar Maduro i ETA amb el president de la Generalitat és un acte tan ignominiós com inacceptable. Ofensiu a la intel·ligència, a la història i especialment als sentiments.

Els catalans no vàrem matar ningú, i quan va començar a passar, desgraciadament a les nostres terres, actuàrem ràpida i decididament per tallar de soca-rel la malifeta terrorista. Per contra, a Catalunya varen morir moltes persones, molts innocents, molts estimats conciutadans de tots els estaments socials. A mi em produïa el mateix plor la mort dels familiars dels guàrdies civils de la caserna de Vic que la de l’amic Ernest.

Mentre els catalans, tots els catalans, manteníem lleialtat al pacte constitucional de la transició, els verdaders Maduros d’Espanya la convertien en el país més corrupte d’Europa i per mantenir-ho, res millor que disposar d’un boc expiatori en la figura dels catalans.

tracking