SEGRE
Faber-Castell

Faber-CastellSEGRE

Creado:

Actualizado:

Segurament molts de vostès han tingut a les mans un llapis Faber-Castell. La marca té una història força interessant i curiosa. El 1758 un fuster anomenat Kaspar Faber va anar a Nuremberg per vendre les seves peces de fusta de material escolar.

Com que no era mestre fuster, no va poder instal·lar-se a la ciutat, ja que només estava permès als mestres artesans. Per aquest motiu es va veure obligat a instal·lar-se al petit poble de Stein, prop de Nuremberg. Allà va crear el 1761 la seva empresa i va començar a fabricar llapis que després venia a Nuremberg.

Aquesta data de fundació fa que sigui una de les empreses familiars més antigues d’Alemanya –262 anys–. El 1851 Lothar Faber va dissenyar el llapis que va marcar les línies dels llapis de tota la indústria del sector. Veient com anaven les coses el 1874, Lothar va demanar al Reichstag una llei que protegís la marca.

Això va fer que el 1875 es firmés la primera llei a Alemanya que protegia el nom d’una marca. El 1898 es produeix un fet que marcarà el futur de l’empresa: la neta de Lothar, Ottilie, es casa amb el compte Alexander zu Castell-Rüdenhausen.Com que Lothar al testament havia exigit que el nom de Faber no es perdés mai, amb diners i l’autorització del rei de Baviera, van fer que el nom estiguis davant del de Castell. Així va sorgir el nom Faber-Castell.

Els cavallers i el típic color verd de la marca –color que vestien els soldats del regiment d’Alexander– els va incorporar ell. Van tenir 5 fills i d’aquí deriven les generacions que han anat dirigint l’empresa. Ara és la novena generació la que dirigeix l’empresa més gran del món en producció de llapis.

Produeixen al voltant de dos mil milions de llapis anuals. Això ho fa amb uns 8.000 treballadors i en fàbriques a 10 països. A Brasil, a la fàbrica de llapis més gran del món, han comprat 10.000 ha desforestades per plantar arbres i fer més sostenible la producció.

A part de crear el que en diuen llapis perfecte –amb caputxó que incorpora una maquineta de fer punta i goma al final–, a l’entrada de la fàbrica hi ha un gran llapis de nou disseny. És triangular perquè no rellisqui i va amb puntets de goma als laterals per poder agafar-lo més còmode. Al costat de la fàbrica hi ha el castell familiar que també es pot visitar

tracking