SEGRE
Resum del curs de la diòcesi

Resum del curs de la diòcesiSEGRE

Creado:

Actualizado:

Com és costum de fer en el nostre món occidental, els períodes de temps en les institucions comencen el curs al mes de setembre i l’acaben al juliol, amb el mes d’agost de descans vacacional. Podem afirmar de manera rotunda que l’Església, les parròquies i la diòcesi, no tanquen per vacances. Romanen sempre obertes per a la celebració dels sagraments, per atendre els problemes de la feligresia i per recordar els aspectes essencials de la vida cristiana.Aquest escrit té l’objectiu de tancar la col·laboració del bisbe al full per recomençar de nou el curs el primer diumenge de setembre.

Aquestes línies intenten resumir els esdeveniments diocesans més rellevants i agrair la col·laboració de moltes persones en la bona marxa de la nostra comunitat diocesana. Del primer punt no tinc res més a dir; del tercer, l’agraïment, hauríem d’estar permanentment satisfets per la generosa i enorme dedicació de persones i grups en les diverses tasques pastorals. Mai tindrem prou paraules per reconèixer el seu servei; a la vegada, ens atrevim a animar nova gent perquè segueixi el mateix camí de col·laboració.

El segon punt –el de resumir els esdeveniments– necessita un llarg paràgraf perquè dotze mesos donen per a molt i són molts els implicats en les iniciatives.Ho intentarem assenyalant alguns títols de les quaranta-vuit glosses publicades al llarg del curs que ara acaba. Això només és una mostra dels escrits del bisbe, sabent que la diòcesi, gràcies a Déu, és molt més rica en iniciatives i realitzacions, encara que la sola enumeració suposa una possible identificació amb les preocupacions comunes.En primer lloc, hi trobem glosses informatives que fan referència a esdeveniments de l’Església: Nadal, La família i la Pau, L’inici de la Quaresma, La Pasqua, Dia del Seminari, Domund, Els Sagraments en temps pasqual, Jornada Mundial dels Pobres, El Diumenge de la Paraula, Dia dels avis. També notícies de la nostra diòcesi: Davant un nou curs, La festa de l’enviament, La Verge de l’Acadèmia, L’Assemblea Diocesana, La Memòria de Càritas, Un nou diaca, Els “fanalets” en la festa de Sant Jaume.Sobre temes generals: Migrants i refugiats, Lectures per a tots, Amb la vida i davant la mort, Contra la fam, Acompanyant malalts, Dia del treball, La Declaració anual de la renda, Temps d’exàmens, Cossos fràgils, Cristians i política, Els voluntaris.Sobre consells i criteris: Cuidar els altres, Davant del patrimoni de l’Església, Pau i austeritat en l’Advent, Un comportament amable, Responsabilitat i amabilitat, Donar gràcies.Per acabar, sobre altres assumptes igualment importants: Inscripcions a l’escola, Dia del llibre, Amb els agricultors i Sant Antoni, Davant les eleccions, Defunció del papa emèrit Benet XVI, L’educació en el temps lliure.Alguns temes es repeteixen com em repeteixo jo mateix en l’agraïment a tothom.

Resum del curs de la diòcesi

Resum del curs de la diòcesiSEGRE

tracking