SEGRE
Fer les coses bé

Fer les coses béSEGRE

Creado:

Actualizado:

Lleida és una ciutat esplèndida per a la pràctica esportiva. Milers de nens i nenes practiquen algun tipus d’esport, tant entre setmana com els caps de setmana. Som una ciutat amb un nivell de llicències per sobre de la mitjana de Catalunya, per tant, tenim una bona salut esportiva en aquest aspecte.

Aquest any, amb la bona gestió que estan fent els clubs –i amb la col·laboració de la regidoria d’Esports– estem veient com la ciutadania de Lleida torna a tenir ganes de moure’s i fer activitat física. Els clubs que treballen amb bases, tot i les dificultats de la Covid, tornen amb més força que mai, fent una gran tasca en formació i educació esportiva. Apostant per l’esport des de ben petits, siguin esports com el futbol o el bàsquet o esports que es practiquen en escoles esportives específiques com la de skate –una activitat que, per cert, està tenint un gran èxit al Skatepark de Pardinyes–, aconseguirem veure, en pocs anys, els nostres petits esportistes convertits en el més gran. I és que cada cop veiem més presència lleidatana als primers equips.

Qui sàpiga desenvolupar una bona base, en els propers 10 anys, serà qui tindrà èxits al més alt nivell. Aquí poso com a exemple Gerard Encuentra, l’entrenador de moda a la LEB Or. Siguem capaços de veure que a Lleida tenim un talent d’un nivell inimaginable i que, per tant, els hem de donar les oportunitats necessàries per desenvolupar-se i fer el camí plegats: clubs, institucions i ciutadania.

Perquè veure’ls triomfar és el millor que ens pot passar.Hem vist com el Bernat Erta ha aconseguit un rècord a Glasgow o com la Berta Segura ha estat campiona de Catalunya en la seva categoria. Hem vist com el Finques Prats Lleida va tercer a l’OK Lliga, com l’AEM femení té un any vital per la reformulació de les lligues l’any vinent i pot accedir al grup únic de segona divisió, com el Força Lleida pot optar a l’ascens a l’ACB per donar un espectacle únic als aficionats i aficionades, com les noies del CB Lleida en el seu primer any a LF2 estan fent una temporada excel·lent. Estic segur que el Vòlei Balàfia optarà a l’ascens, estic content que l’Associació Lleidatana Club –que han fet fusió amb el Pardinyes– també vagin al capdavant de la classificació i estic orgullós que l’Atlètic Lleida –que va primer en la seva categoria– reuneixi un gran nombre d’aficionats.Estem fent les coses bé.

Això és el que vaig dir en la primera trobada amb els nous dirigents del Lleida Esportiu. I així ho sento també amb la futura etapa d’aquest club. Valorem molt positivament la reunió i les primeres actuacions dels nous directius: s’estan revertint els incompliments que han donat lloc a la rescissió del conveni, s’estan realitzant els pagaments als jugadors i a l’staff tècnic i s’està mantenint la neteja i adequació de les instal·lacions.

Per tant, estem en el bon camí.És cert que venim d’una mala experiència i ens ha tocat gestionar-ho de forma valenta després d’anys de mala gestió i incompliments en l’entitat. Ara, però, amb una gestió més eficient, recuperarem la imatge del club. També estem notant canvis en la comunicació amb els pares i mares dels nens de la base –que al consistori és el que més ens preocupava– i vetllarem perquè facin la pràctica esportiva amb les millors condicions possibles.

L’altre dia vaig estar al Camp d’Esports en el partit contra el Badalona i vaig veure la cara d’il·lusió d’una afició que feia anys que no gaudia d’aquestes bones sensacions. L’afició s’ho mereix tot i el Camp d’Esports és la nostra joia esportiva. A poc a poc, anirem desenvolupant aquest projecte esportiu, social i econòmic de ciutat, amb la màxima transparència per part del club i, evidentment, de l’ajuntament, que serà al seu costat, com al de tothom que fa les coses bé en aquesta ciutat.

Fer les coses bé

Fer les coses béSEGRE

tracking