SEGRE
Fer les coses bé

Fer les coses béSEGRE

Creado:

Actualizado:

A finals de juny de l’any passat ens vàrem assabentar, a través de la premsa, que un grup inversor interessat a fer un centre comercial als afores de la ciutat ens havia interposat una querella penal a l’alcalde de Lleida i a mi mateix per un suposat i imaginat alentiment administratiu de l’expedient. Una querella basada únicament en declaracions en premsa, entrevistes i tuits amb uns arguments absolutament subjectius i esbiaixats.

Precisament, ahir, vam anar a declarar al jutjat de Lleida. Paral·lelament, el mateix grup empresarial va interposar una denúncia davant del Tribunal de Cuentas, en la qual acusava l’alcalde, la segona tinent d’alcalde i a mi mateix per suposada responsabilitat comptable.

Tot aquest enrenou judicial no té cap mena de fonamentació més enllà de l’objectiu il·legítim i maliciós d’intentar exercir por i pressió a representants electes. La prova més evident de la poca consistència de les acusacions és que, al desembre, la fiscalia del mateix Tribunal de Cuentas va emetre un informe que concloïa l’arxivament de la denúncia. Des de ben petit, els meus pares em van educar a fer les coses de cor, de forma correcta i pensant en el bé comú.

I amb aquests valors he actuat sempre. Ara, malgrat que alguns vulguin utilitzar les institucions judicials per voler-nos atacar i atemorir, ens reafirmem en el fet que hem actuat sempre dins el marc legal. Qui l’any 2019 va votar canvi va apostar per unes formacions polítiques que reivindicàvem un nou model de ciutat en general i un nou model comercial en particular.

Aquest capteniment democràtic, legítim i emparat dins el nostre dret a la llibertat d’expressió no comporta ni implica haver actuat fora del marc legal vigent per acció o omissió. Sempre vam dir, i així ho hem fet, que tramitaríem tot allò que legalment corresponia tramitar en tots i cadascun d’uns expedients urbanístics que l’anterior govern va deixar lligats i ben lligats abans d’abandonar el poder. Fins i tot ens vam trobar expedients aprovats estant el govern socialista en funcions, és a dir, després de les eleccions i abans del canvi de corporació.

Que tothom tregui les seves conclusions.És ben conegut, i així ho reiterem, que el nostre model comercial conté una aposta ferma i decidida pel comerç local i de proximitat. La recent pandèmia ens ha fet descobrir, entre moltes altres coses, la importància del comerciant de Lleida, el del barri, el que coneix els clients i els tracta de manera personal i singularitzada. Defensar aquest comerç és compatible amb un equipament comercial dins la trama urbana de la ciutat que pugui crear sinergies amb el nostre comerç tradicional.

Junts per Catalunya aposta pel Pla de l’Estació, un projecte que genera consens ciutadà i que amb el cobriment de les vies del ferrocarril permetrà corregir cicatrius i ferides històriques de Lleida com és la separació entre Pardinyes i el centre. Un projecte en terrenys públics que va més enllà d’interessos privats i que és, sens dubte, un projecte de ciutat amb majúscules. Un projecte d’interès públic.Junts per Catalunya a Lleida creu en l’extraordinari potencial econòmic i comercial que té la nostra ciutat.

Creiem en el vigor i la capacitat de reeixir com a capital comercial, des de l’emblemàtic Eix Comercial, des de l’activa Zona Alta i des del petit i mitjà comerç local de tots i cadascun dels nostres barris. Creiem que, per tal d’estimular-lo i revitalitzar-lo, cal buscar solucions lògiques i adaptades a les necessitats actuals de Lleida. No ens sentim sols en aquest repte.

Agraeixo des d’aquí el suport personal i institucional que hem rebut aquests dies per part d’associacions i entitats representatives del comerç de la nostra ciutat i també el de desenes i desenes de comerciants que cada dia aixequen la persiana de la seva botiga i que esperen que els projectes de la Paeria no posin en perill la seva forma de vida.Aquests són els nostres ideals i els intents d’atemorir-nos i pressionar-nos per mitjà dels jutjats no aconseguiran que hi renunciem.

Fer les coses bé

Fer les coses béSEGRE

tracking