SEGRE
A Lleida, anem a més

A Lleida, anem a mésSEGRE

Creado:

Actualizado:

No us negaré que les campanyes m’agraden. M’agrada l’adrenalina i la immediatesa d’explicar cada dia una cosa nova, una proposta nova –i de fer repàs de tota la feina feta–. M’agrada passejar –de forma més intensa– per tots els barris de la ciutat, parlar amb els veïns i veïnes de Lleida i escoltar tot allò que ens han de dir.

M’agrada l’emoció i la tensió a mesura que es va apropant el dia decisiu. I m’agrada, mentrestant, fer la feina ben feta i anar exposant el nostre model de ciutat a tots els lleidatans i lleidatanes.

A Lleida, anem a més per garantir la Lleida de futur, una ciutat que posa les persones al centre i vetlla per garantir els drets i la igualtat d’oportunitats a tota la població. Una Lleida que treballi per impulsar el seu comerç local, promocionant els seus productes de proximitat, l’Horta de Lleida.

Una ciutat que aposti per una mobilitat sostenible, una mobilitat que posa els vianants al centre. Una ciutat plural, justa i feminista, que faci polítiques per garantir la igualtat i que lluiti contra les conductes sexistes i LGBTIQ-fòbiques. Aquesta és la Lleida que volem i aquesta és la Lleida que vam començar a construir fa quatre anys.

Ja hem passat l’equador d’aquesta –frenètica– campanya electoral i encarem l’última setmana. Una setmana decisiva, que comencem amb el compromís i la il·lusió de poder explicar-vos la feina feta i sobretot la feina que tenim al davant. Porta a porta, plaça a plaça, cada dia presentem a la ciutadania lleidatana les propostes del programa d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida, les propostes que dibuixen i faran realitat la Lleida de futur.Volem una ciutat dinàmica, segura, amable i de futur.

Aquesta setmana passada vam presentar alguns dels projectes que ajudaran a fer-ho realitat. En destaco les següents:L’eix de la Lleida dinàmica. Hem presentat la nostra proposta d’impulsar la construcció d’una biblioteca municipal al barri de la Mariola, a la zona oest de la nostra ciutat. Una biblioteca que comptarà amb 1.776 m2 útils i 1.973 m2 construïts i que serà un gran equipament cultural per a tota la ciutadania lleidatana.Pel que fa a la Lleida amable, i amb la voluntat de continuar impulsant i consolidant Lleida com una ciutat de referència en l’àmbit esportiu, hem presentat la proposta de construir una pista coberta d’atletisme –que sigui, alhora, un equipament polivalent per practicar altres esports– a l’actual baixador d’autobusos, és a dir, l’antiga estació d’autobusos.

Per consolidar la nostra ciutat com a ciutat esportiva necessitem equipaments que estiguin a l’altura, i estem segures que aquest projecte, que s’haurà de sotmetre al consens dels veïns i veïnes, ho serà.Un dels projectes que construiran la Lleida de futur és l’impuls de l’Àrea Residencial Estratègica. L’ARE serà un nou barri de més de seixanta hectàrees entre Cappont, la Bordeta i Magraners, que comptarà amb prop de quatre mil habitatges, molts dels quals seran de protecció pública. Amb la construcció d’aquest nou barri volem garantir el dret a l’habitatge de totes les persones que resideixen a la nostra ciutat.El cobriment de la passarel·la del Liceu Escolar amb vegetació, per convertir-la en un refugi climàtic, és un altre dels nostres projectes que dibuixen la Lleida de futur, una ciutat verda i sostenible, que troba mecanismes per adaptar-se al canvi climàtic.

Amb el projecte de cobriment de la passarel·la amb vegetació també aprofitarem per canviar i adequar el mobiliari que la conforma.A Lleida, anem a més! Volem més equipaments culturals i esportius, així com un bon pla de manteniment en els actuals equipaments per liderar l’àmbit de governança per fer-ho possible, i més polítiques que garanteixin els drets de totes les persones, i volem dur a terme accions per pal·liar i adaptar-nos als efectes del canvi climàtic. Però és evident que no podem conformar la Lleida de futur tots sols. La governança republicana i la transformació de la nostra ciutat necessita la participació directa i massiva de la ciutadania, una ciutadania que –igual que nosaltres– aposta per la transformació, pel canvi, per la Lleida de futur i perquè a Lleida puguem anar a més i albirar un futur esperançador. Aquest pròxim diumenge 28 de maig cal que les urnes s’omplin, s’omplin de groc per reivindicar el clam que els lleidatans i lleidatanes volem: que a Lleida anem a més per continuar construint la Lleida de futur.

A Lleida, anem a més

A Lleida, anem a mésSEGRE

tracking