SEGRE
Una nova etapa

Una nova etapaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Aquest cap de setmana, a la Paeria de Lleida, igual que a tots els ajuntaments de la resta de Catalunya, hem viscut el ple d’investidura del mandat que iniciem ara.

Per a mi, aquest ha estat el segon ple d’investidura que visc i no els negaré que les emocions i les sensacions van ser una mica diferents respecte al ple d’investidura de fa quatre anys. No obstant, el compromís amb la ciutat, amb els valors republicans de la formació que represento, Esquerra Republicana, resta intacte i reforçat ara, igual que el primer dia. Per a nosaltres, la lluita contra les desigualtats i la defensa de les llibertats i de les classes populars són i seran la nostra brúixola en aquests pròxims anys.

En aquest sentit, en el ple d’investidura ja vam anunciar que el grup municipal que represento entoma el repte de liderar l’oposició republicana i d’esquerres a la Paeria. Per això, donarem suport a tots aquells temes i projectes de ciutat que vagin en la defensa dels drets de les persones, en favor de l’impuls econòmic, la transparència i el bon govern.Donarem suport als drets de les persones, fent una aposta clara per l’equitat educativa, l’atenció a les persones més vulnerables garantint-los pa, sostre i treball. La cultura com un dret de ciutadania irrenunciable, la ciutat feminista que té cura i té com a prioritat fer de Lleida una ciutat segura, des dels infants, els joves fins a les persones més grans.

Que té cura de les persones d’orígens diversos i de la diversitat de capacitats que sumen.Donarem suport a l’impuls econòmic, la dinamització del Parc Agrobiotech, la mobilitat i la millora de l’espai públic, el comerç de proximitat o la ciutat universitària i l’aposta pel talent i el coneixement.Serem implacables en transparència, el bon govern i la transformació digital com a motor d’impuls de la ciutat. Aquests darrers 4 anys aquest Ajuntament ha avançat a passos de gegant en la democratització de la informació i en la transformació cap a una administració oberta, eficient, efectiva i a l’abast de tothom. En això no permetrem que es faci ni un pas enrere, a la mínima que veurem que les parets es tornen a convertir en opaques, ens trobaran al davant.

I tampoc permetrem que tornin a deixar la Paeria com ens la vam trobar el 2019, amb un 107% del deute, impedint que el nou govern pogués dur a terme el seu programa. En canvi, el nou equip es trobarà una Paeria sanejada i ordenada, amb un deute reduït en 33 punts (al 73%), i amb una institució preparada per assumir els grans reptes que suposen els Fons Europeus.Però per continuar bastint la ciutat d’ideals, com deia el nostre estimat Màrius Torres, per mirar cap al futur amb optimisme i il·lusió, cal ser conscients d’on venim i cap on anem, per això vull reivindicar el llegat d’aquests quatre anys. Un llegat de feina feta que no es pot aniquilar a cop de titular.

Esperem que el partit que ha guanyat –dono l’enhorabona a tots els regidors i al nou alcalde– repensi aquestes negacions categòriques en pro, sempre, del que la ciutat necessita. Lleida és i ha d’esdevenir terra d’oportunitats. I malgrat les diferències i la legitimitat democràtica validada a les urnes, en el nostre grup municipal el govern de la Paeria sempre trobarà voluntat d’entesa, de bastir ponts i de sumar.  Treballarem per una Lleida de Lleides, per millorar cada barri i cada zona de la nostra ciutat, perquè cal treballar dia a dia, barri a barri, escola a escola i plaça a plaça per palpar el batec de la ciutat i de la seva ciutadania i regenerar la il·lusió necessària, sense estridències i amb la humilitat d’aquell que es reconeix les febleses però sap que el camí està per fer i que tot és possible.No puc –i no podem– tancar aquesta etapa sense fer un agraïment sincer a l’alcalde Pueyo i a tot el govern d’entesa. Farem bandera dels valors que ens han impregnat i treballarem des de l’horitzontalitat, fent equip, des del respecte, l’honestedat i la constància, i sense retrets ni ressentiments, tractant amb justícia i amabilitat tothom.Mirant al futur, vull tancar l’article fent una oda dels lideratges femenins, i vull reconèixer i fer nostres els anhels de totes les grans paeres que ens han precedit i aprendre d’elles, fer xarxa de sororitat perquè la política sigui cada vegada menys hostil i donar-nos les mans i esdevenir referents per a les que vindran.

tracking