SEGRE

Creado:

Actualizado:

Potser sí que el títol d’aquest article us sembli una mica estrany o fins i tot alguns podeu pensar que darrere s’amaga alguna mena de jeroglífic que cal esbrinar.

Doncs no és res de tot això. M’explicaré.

En primer lloc, sí que vull dir-vos que per “intermitents” em refereixo als dos dispositius lluminosos que tenen tots els vehicles i que els conductors fan servir per indicar un canvi de direcció.

És a dir, per fer saber a altres vehicles en circulació que es té la intenció de variar, bé cap a l’esquerra o cap a la dreta, per canviar de via, per avançar o per aturar el vehicle. Durant anys, des de la invenció dels vehicles de motor, els intermitents han estat una peça fonamental de comunicació.

Bàsica.

Com podríem sinó circular? A les pràctiques per obtenir el carnet de conduir t’ensenyaven la importància dels intermitents. Una bona conducció obligava a saber-los utilitzar correctament si volies aprovar l’examen.

Els intermitents amb el seu so inconfusible: taca-taca-taca.

Senyals que avisen. Sense paraules.

Un codi perfecte.

Un invent magnífic. Doncs com la faixa que cantava La Trinca (innocents ells que poc sabien que les faixes mai no moren...), els intermitents han quedat com una relíquia del passat.

S’han fixat la quantitat de conductors que no els utilitzen? M’he preguntat el motiu d’aquesta nova moda que sembla tenir una bona colla d’adeptes i no n’he sabut trobar cap explicació, ni pràctica ni intel·ligent.

Perquè els vehicles se segueixen venent amb intermitents, oi? I la necessitat i obligació d’emprar-los continua estant vigent, oi? Tal vegada aquests conductors que ja van néixer ensenyats potser pensen que els que anem al darrere seu amb l’ai al cor som uns endevinadors que ja sabem la seva ruta? El cas és que dat i debatut, els intermitents estan en perill d’extinció i em temo que els fabricants de vehicles ben aviat s’adonaran que se’ls poden estalviar i llençaran al mercat el primer vehicle sense intermitents de la història. I ho sabran vendre com un èxit! Ja em veig a venir la campanya publicitària: “Ha nascut una nova generació de vehicles sense intermitents per a conductors intel·ligents.” I a fer punyetes el Codi de Circulació i els conductors conservadors que encara tenen el mal costum d’utilitzar els intermitents.

Ecs..

tracking