SEGRE

ESNOTICIA

Quim Torra reclama posar en relleu el paper de joves i dones en l'agricultura

El president de la Generalitat, Joaquim Torra, va ser l’encarregat ahir d’inaugurar la 147 Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que va qualificar d’“un dels més importants del país”. Al discurs, va qualificar el sector agrari de Lleida com a “puntal per al país” i va defensar el paper de la dona i els joves al camp.

Rosa Maria Perelló, Joaquim Torra, Teresa Jordà, Marc Solsona i Poldo Segarra, al Saló del Tractor.

Rosa Maria Perelló, Joaquim Torra, Teresa Jordà, Marc Solsona i Poldo Segarra, al Saló del Tractor.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Catalunya ha de fer un esforç immens per entendre que sense l’agricultura i un equilibri territorial no tindrem el país que volem, ni la república per la qual treballem.” Així ho va dir ahir el president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, encarregat d’inaugurar la 147 Fira de Sant Josep de Mollerussa. En especial, va defensar el paper de la dona i els joves al camp, ja que són “imprescindibles”. “Hem de donar-li tot el nostre suport, i han de saber que compten tant amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, com el president.” També va assegurar que una de les seues preocupacions és aconseguir que tothom, visqui on visqui a Catalunya, tingui les mateixes oportunitats: “No vull un país amb un gran cap i unes comarques desvalgudes, ha d’estar equilibrat i ser sostenible”, va remarcar. En aquest sentit, va explicar que Lleida compta amb el 46% del total de superfície agrícola en explotació de tot Catalunya i la producció total de Lleida en representa més de la meitat, el 56,61%. També va destacar que les firmes agràries a la demarcació van créixer un 10% des del 2015 i el nombre d’empleats, un 20%. “Sou un sector puntal per al país”, va remarcar. Al seu discurs, el president de la Generalitat també va criticar el repartiment “injust” dels ajuts de la PAC “que no tenen en compte la realitat catalana i es decideixen a cinc-cents quilòmetres de distància”. “També tenim els ramals per connectar amb el Corredor Mediterrani, que no existeix.” “És una després d’una altra”, va remarcar.

Sobre Sant Josep, Torra va remarcar que Catalunya, com aquest certamen que ja gairebé compta amb 150 anys de vida, “ha viscut de tot: moments bons, durs i altres de repressió, com els actuals”, però “sempre ha sabut seguir endavant”, per la qual cosa “és important continuar lluitant”. També va qualificar aquesta fira com “una de les més importants del país” i va afirmar que “si a Mollerussa les coses li van bé, a

Catalunya

també”. També va demanar als catalans “autoestima i confiança” per defensar els drets i llibertats de Catalunya.

Solsona: “Som professionals en l’organització de fires”

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar que la fira vol ser “l’aliada d’èxit de qualsevol iniciativa que vegi en Mollerussa un mercat o aparador”. “Sabem organitzar fires, som professionals”, va destacar. “Els carrers de la ciutat són el nostre recinte firal, malgrat que tot això no seria possible si no comptéssim amb la complicitat i col·laboració de veïns i comerços”, va insistir. Així mateix, va remarcar que la capital del Pla d’Urgell té la missió, a nivell polític i territorial, que “les decisions no passin de, sinó per, i si és possible, a Mollerussa”. També va demanar no caure en localismes: “Hem de pensar en el futur sense complexos i amb les mires obertes.” El primer edil també va aprofitar l’acte inaugural del certamen, que es va portar a terme al Centre Cultural de Mollerussa i va comptar amb la participació de diversos polítics de la demarcació, així com amb la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, per denunciar “l’extrema anormalitat institucional i política” que viu Catalunya actualment i va lamentar que tant l’expresident Puigemont i l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret no poguessin anar l’any passat a la inauguració del certamen “perquè són a l’exili per uns delictes que ho són només a l’estat espanyol”.

Rosa Maria Perelló, Joaquim Torra, Teresa Jordà, Marc Solsona i Poldo Segarra, al Saló del Tractor.

Rosa Maria Perelló, Joaquim Torra, Teresa Jordà, Marc Solsona i Poldo Segarra, al Saló del Tractor.J.GÓMEZ

tracking