SEGRE

EMPRESES LABORAL

Una empresa lleidatana necessita per a aquest any incorporar uns 170 tècnics

Empresa i Educació aposten per generar més oferta específica de formació per a les companyies del territori || El 80% d’alumnes de formació dual, col·locats

Un moment de la intervenció del responsable de BonÀrea, Antonio Condal.

Un moment de la intervenció del responsable de BonÀrea, Antonio Condal.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de recursos humans del grup BonÀrea, Antonio Condal, va explicar ahir a Guissona que l’empresa requereix per a aquest any fins a 170 tècnics de formació professional dual. Concretament 50 especialistes en electromecànica, 20 informàtics, 90 amb el cicle de logística i transport, a banda d’un nombre que no va determinar de tècnics superiors en processos i qualitat de la indústria alimentària.

Condal va explicar, en la presentació del conveni marc de la formació dual, que aquesta col·laboració entre empresa, institut i Ensenyament que ja va ser pionera a Guissona el 2005 amb el grau d’electromecànica, amb el temps ha anat sumant altres centres educatius del pla de Lleida com és el cas de l’Alfons Costafreda de Tàrrega l’any 2008 i ara també l’Escola del Treball i el centre Guindàvols de Lleida, que oferiran respectivament estudis sobre Transport i Logística i sobre Manteniment d’Instal·lacions Tècniques i de Fluids.

BonÀrea aposta perquè es pugui brindar una oferta educativa per a totes les empreses de Lleida

Segons Condal, en el cas de BonÀrea la formació dual brinda un sou per als estudiants becats i a més garanteix un lloc de treball ja que “el 80% dels estudiants es queden a treballar a l’empresa”.

Per a Condal, aquesta col·laboració a tres parts ha sigut molt útil, per la qual cosa advoca que “en el futur s’estudiï en profunditat poder brindar una oferta educativa amb convenis concrets per a totes les empreses del territori de Lleida, atès que és una garantia tant per al futur de les empreses com per als treballadors”. En l’actualitat, només a l’Institut de Guissona s’imparteix formació dual per a BonÀrea per a gairebé un centenar d’estudiants, segons va explicar la seua directora, Maria Pampalona.

En l’acte, el responsable d’Ensenyament de Lleida, Carles Vega, que ja va estar de delegat el 2005 quan es va iniciar la col·laboració entre BonÀrea i l’Institut de Guissona, es va reafirmar amb la proposta de Condal i va manifestar que l’objectiu del seu departament és ajustar l’oferta acadèmica a la necessitat real de treball. En aquest sentit, va recordar que el conveni marc estableix una reunió anual per debatre precisament aquestes necessitats.

D’altra banda, en l’acte, que va tenir lloc ahir a la tarda a l’institut de Guissona presidit per l’alcalde Xavier Casoliva, van ser presents responsables dels quatre centres educatius i estudiants dels cicles de formació dual.

tracking