SEGRE

Guia i 'influencer' a Google Maps

Pere Guiu puja fotos, valoracions i
ressenyes a la xarxa i ha ubicat al
mapa més de 8.000 imatges

Pere Guiu és un gran aficionat a la fotografia.

Guia i 'influencer' a Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seua passió per la fotografia i la seua afició a caminar converteixen el Pere Guiu, amb residència a Barcelona i arrels lleidatanes, en el candidat ideal per ser guia local de Google. Ser guia, en aquest cas, consisteix a compartir a Google Maps informació sobre diferents llocs. Qualsevol punt pot marcar-se al mapa: una papereria, un supermercat, un hotel o un quiosc. Així, les fotos del Pere, a més d’alimentar la seua galeria d’Instagram i col·laborar amb Cercle, serveixen per il·lustrar les recerques a Google Maps i les seues ressenyes aporten informació útil sobre els llocs visitats.

Per animar-los a deixar els seus comentaris, Google té un sistema de recompenses per als guies, que van obtenint segons van guanyant nivells. En funció de les seues aportacions, l’usuari rep punts: 10 per una ressenya, 10 més per una ressenya superior a 200 caràcters, 5 per foto publicada, 7 per vídeo, 5 per modificar dades incorrectes, 15 per descobrir un lloc que no estava documentat... “Amb aquesta puntuació s’estableix un rànquing de nivells de guies: a partir de 250 punts s’obté una  estrella de 4 puntes, que apareix al perfil de l’usuari. Actualment, el Pere llueix una estrella de 8  puntes (el màxim és 10). En poc més de 3  anys he penjat i ubicat al mapa més de 8.000 fotos, que ja superen les 50.000.000 visualitzacions”, explica el Pere. La seua foto més vista és la de l’Institut Vall d’Hebron de Barcelona. A la demarcació de Lleida, les seues imatges més visitades són de l’Ateneu Cooperatiu La Baula (Lleida) i del càmping Forcanada de Vilamòs. 

A més, el Pere ha publicat unes 300 ressenyes de restaurants, botigues, centres turístics i  educatius... “També he afegit 50 punts que abans no apareixien al mapa de Google i he modificat o completat fins a 230 informacions de llocs que ja existien”, explica. 

Diversos punts que en Pere ha il·lustrat amb les seves fotos.

Guia i 'influencer' a Google Maps

Aquesta foto de l'Institut Vall d'Hebron de Barcelona, acumula 1.514.000 visualitzacions fins al moment.

Guia i 'influencer' a Google MapsPere Guiu

Càmping de Forcanada, a Vilamòs

Guia i 'influencer' a Google MapsPere Guiu.

tracking