SEGRE

Del Soleràs al cel

La pintora Íngrid Tost ha creat un mural que resumeix l’essència d’aquesta localitat

L'Íngrid, en plena feina.

Del Soleràs al cel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Soleràs llueix, des del mes de juliol passat, un mural, amb trompe-l’oeil inclòs, que compta amb les oliveres com a protagonistes, principal element de l’economia de la localitat i, per extensió, de la comarca de les Garrigues.

L’autora, Íngrid Tost (el Soleràs, 1978), explica com el va concebre i què significa cada element: “Vaig voler crear la sensació que hi havia un forat a la paret a través del qual es pot veure el que hi ha realment de fons: l’ermita i els pins que l’envolten. Hi vaig afegir les branques d’olivera perquè són el puntal de l’economia del Soleràs, la mà d’una nena petita que vol abastar-les simbolitza el futur,la saba nova que necessita el poble per prosperar.”

L’Íngrid, l’especialitat de la qual és la pintura a l’oli, confessa que quan li va arribar l’encàrrec de l’ajuntament s’ho va prendre amb cert respecte, perquè era la primera vegada que s’enfrontava a un treball de gran format i dubtava si sabria executar el dibuix tal com l’havia concebut. “Vull agrair-los que confiessin en mi perquè no tenia experiència en aquest tipus de treballs. Però, a mesura que anava treballant, els dubtes es van dissipar i ara estic contenta del resultat i del que he après”, afirma. El mural va ser executat íntegrament amb brotxa i pinzell i únicament els acabats estan treballats amb esprai. Abans d’emprendre l’obra definitiva, l’Íngrid va fer prove en formats més petits, per practicar sobretot la perspectiva. Finalment, a primers de juliol va arribar el moment de començar a treballar. “Tot i que vaig completar el mural en una setmana, recordo que vaig dedicar-li moltes hores. M’havia d’aixecar aviat perquè en aquesta paret de seguida toca el sol i llavors havia de deixar-ho fins a última hora.”

Recorda amb afecte les visites d’amics i veïns. “Era l’atracció del poble. Cada tarda passava gent per veure’m treballar, alguns observaven en silenci i d’altres em donaven ànims i em felicitaven.”

Encara que va cursar estudis d’Auxiliar de Clínica, la passió de l’Íngrid ha estat des de sempre el dibuix i la pintura. Es va introduir en elmón de l’art fent classes de pintura a l’oli i després s’ha format en diferents tècniques: llapis, pastel o aquarel·la. Ha fet classes al Soleràs i actualment és professora en un centre privat

de Lleida.

P

Del Soleràs al cel

El mural, en procés.

Del Soleràs al cel

Imatge del mural acabat.

Del Soleràs al cel

tracking